Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer

Windows 10 – snabbare, säkrare och smartare

De 10 bästa funktionerna i Windows 10

Windows 10 är välbekant och lättanvänt. Det förenar det bästa av den moderna Windows 8-looken med det klassiska, ”tried and true” i Windows 7. Här är 10 anledningar till att uppdatera nu.

Läs även: Allt du behöver veta om nya Windows 10-mobilerna Lumia 950 och 950 XL

1. Snabbare
Att uppgradera till Windows 10 är snabbare och enklare än någonsin. Ett par klick och du är igång, sedan sköter Windows resten. Du behöver inte vänta i timtal på filer ska laddas ned och installeras.

2. Mer följsamt
Continuum låter Windows dynamiskt anpassa sig efter hur du använder datorn eller plattan. Har du en laptop eller surfplatta med anslutet tangentbord – då får du det vanliga läget. Övergår du till pekskärm – då förenklar Windows layouten för att bli lättare att använda.

device_family_continuum_Non-CortanaMarket

3. Virtuella skrivbord
Med virtuella skrivbord kan du skapa flera arbetsytor på din dator, med egna bakgrundsbilder och ikonuppsättningar. Perfekt om du jobbar med olika saker och vill ha en vy för varje jobb – eller varför inte ett jobbskrivbord och ett privat? Du kan skapa hur många skrivbord du vill.

Annons

Jämför priser på Microsoft 10 här.

4. Smartare
Windows 10 har ett nytt statusfält kallat Action Center. Svep in från höger på skärmen och du ser notifieringar om mail, födelsedagar och allt annat. Genvägsknappar gör det enkelt att slå på och av gps, wifi och andra funktioner – precis som i mobilen.

5. Ny webbläsare
Edge är en ny webbläsare för 2010-talet. Den är snabb, brett kompatibel och har nya funktioner som läsläge när du vill läsa en längre text med en förenklad layout. En helt ny funktion kallad Web notes låter dig spara webbsidor och skriva anteckningar ovanpå.

Microsoft-Edge

6. OneDrive
Dina Edge-sidor kan du dela med vem som helst. Windows 10 är nämligen djupt integrerat med molnlagringen OneDrive. Alla dina inställningar sparas till molnet, så att Windows ser likadant ut var du än loggar in. Foton, kalkyler, dokument – allt kan nås från varsomhelst.

onedrive_devices

7. Alt-tabbar bättre
Knappkombinationen alt+tab är en klassiker. I Windows 10 ser “task switcher” mycket snyggare ut, med större fönster-miniatyrer och en modernare design. Det finns också en snabbknapp för det nere i listen.

Jämför priser på Microsoft 10 här.

8. Startmenyn tillbaka
Startmenyn gör comeback! Windows 10 kombinerar den älskade fönster-knappen med den moderna brickdesignen från Windows 8. Du flyttas inte längre ut i det moderna läget och du kan själv bestämma storleken på menyn.

The-familiar-Start-menu-is-back

9. Skärmdelning
Att dela skärmen mellan två program var en populär funktion i Windows 8. Windows 10 låter dig dela skärmen i upp till fyra sektioner, något man kallar Snap view. Dra fönstren till ett hörn och positionera som du vill. På en riktigt stor skärm kan du få en grym överblick.

Tech-Preview_Virtual-desktop

10. Gratis
Windows 10 är helt gratis för privatpersoner. Sitter du på Windows 7 eller senare version kan du alltså uppgradera till “tian” helt utan kostnad. Inget filstilt, inget snack.

Läs även: Allt du behöver veta om nya Windows 10-mobilerna Lumia 950 och 950 XL

Visa kommentarer / Kommentera nu
Windows 10 – snabbare, säkrare och smartare - De 10 bästa funktionerna i Windows 10 Teknik, Dator, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17