Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Urbanears Plattan ADV

Uppdaterad klassiker som imponerar

Med produktnamn som Humlan, Zinken och Medis har Urbanears tagit den Stockholmska coolheten ut i världen, men hur är det egentligen med ljudet?

De senaste åren har hörluren enleverats från att vara någonting tråkigt som man sätter på huvudet när man vill stänga ute omvärlden till en skön modeaccessoar som man inte kan leva utan. Ett bättre exempel än svenska Urbanears är svårt att hitta. Designen är genomarbetad, de tål mycket stryk och de har sköna priser som gör att man vill ha flera par på hatthyllan.

Urbanears-Plattan-ADV_purple

Genomtänkt uppgradering
Nu har deras mest klassiska hörlur Plattan fått en uppföljare som är förbättrad på nästan alla punkter. Först och främst har den blivit bekvämare, mycket tack vare de nya fästena. Det ser inte så avancerat ut men de är förvånansvärt flexibla och vridbara på ett sätt som får kuddarna att lägga sig fint mot örat. Kuddarna är mjuka och bekväma, och att bygelns vadderade tyg går att ta av och tvätta är särskilt användbart under det slaskiga vinterhalvåret.

Att kabeln är utbytbar går helt i linje med både form och funktion, och på mitten hittar vi en mikrofon för handsfree-samtal. Vill du dela musikupplevelsen med en kompis går det att koppla vidare ljudet till ytterligare ett par hörlurar vilket känns både kul och användbart.

Läs även: Läs även om andra bra hörlurar i vårt hörlurar test.

Annons
Urbanears-Plattan-ADV_blue

Helt okej ljud för pengarna
Den allmänna uppfattningen tycks vara att Urbanears gör snygga och coola hörlurar, men att de snarare tilltalar trendnissar än audiofiler. Och visst, även om man har finjusterat ljudet sedan sist går det inte att komma ifrån att det finns mängder av dyra hörlurar som låter bättre. Men om man ska väga in priset är det faktiskt svårt att bli besviken. Här finns en bra tyngd som tillsammans med den detaljerade diskanten bildar en välbalanserad och ganska njutbar helhet. Urbanears är här för att stanna, och det tackar vi för.

Nyckelfakta
  • Typ: On ear
  • Vikbar: Nej
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Urbanears Plattan ADV

Med produktnamn som Humlan, Zinken och Medis har Urbanears tagit den Stockholmska coolheten ut i världen, men hur är det egentligen med ljudet?


3
Vi diggar
  • Bra ljud
  • Cool design
  • Bekväma
  • Tvättbara
Vi dissar
  • Slit och släng-känsla
  • Dyrare än originalet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Urbanears Plattan ADV - Uppdaterad klassiker som imponerar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17