Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Tribaltatuerat nöjespaket

HP DV6-3155

HP har gjort sig känt för att lyckas leverera kraftfulla och designade bärbara datorer i prissegmentet strax under tiotusen kronor. DV6-3155 är verkligen inget undantag.

[dropcap]T[/dropcap]anken som slår mig när jag låter fingrarna spela över datorlocket är gravyren som påminner rätt mycket om en gigantisk svanktatuering av tribaltyp. Formspråket hade kanske imponerat på Fast And The Furious-kidsen 2003 men idag känns detta bara … daterat.

Datorn är tillverkad i aluminium men känns ändå lite plastig. Att HP dessutom smockat hårddisken full med oönskad programvara förstärker det negativa första intrycket. Normalt lägger man en halv dag på att installera program, nu får man lägga samma tid på att rensa upp hårddisken istället.

[dropcap]B[/dropcap]atteritiden är inte i klass med de Sandybridge-bestyckade Intelmaskiner vi testat. Men vid normalanvändande (aktivt wifi, långsamma grafikinställningar och 70 procents ljusstyrka på skärmen) lyckas vi få ut strax över 2,5 timmars batteritid vilket är medelmåttigt. Tangentbordet är ok men tyvärr känns musplattan lite fladdrig och har en obehaglig, skrovlig beläggning som får det att sticka lite i fingertopparna. Dock gillar vi att den har en Mac-liknande ”pinch-to-zoom”.

Trots en del tillkortakommanden är totalintrycket fullt godkänt. Den nya fyrkärniga AMD-processorn är visserligen inte lika snabb som Intels i5, men den gör riktigt bra ifrån sig i alla situationer. Grafikkortet ligger i det övre mellansegmentet och klarar alla spel, förutom de mest krävande, utan problem. Ett störningsmoment är att fläkten snurrar konstant och låter en del.

Annons

En riktigt positiv överraskning är ljudet som är krispigt och omfångsrikt. HP:n har dessutom gott om internminne, hela sex Gigabyte som standard. Enda flaskhalsen är den långsamma hårddisken (5200 rpm).

[dropcap]D[/dropcap]en stora skärmen är bra och fungerar utmärkt för spel och film. Dock är upplösningen i lägsta laget (1366 x 768 pixlar), men när vi kopplar upp datorn mot en extern skärm gör den väldigt bra ifrån sig även i högre upplösningar.

Vikten är normal för en bärbar dator i den här storleksklassen, strax över 2,5 kilo.

Fingeravtrycksläsaren – som man kan använda för att logga in – tar ett tag att vänja sig vid, men när man gjort det är den riktigt cool. Jätteplus till att datorn i princip har varenda in- och utgång som finns.

HP kallar DV6-3155eo för en underhållningsdator. Vi instämmer, den levererar hyggligt med underhållning – men datorn brister på en del punkter. Och med en tveksam design och ett högt pris kan den få svårt att locka många köpare.

Köp på

Tribaltatuerat nöjespaket

HP har gjort sig känt för att lyckas leverera kraftfulla och designade bärbara datorer i prissegmentet strax under tiotusen kronor. DV6-3155 är verkligen inget undantag.


3
Vi diggar
  • Dubbla grafikkort 750 GB lagringsutrymme Skärm Ljudet
Vi dissar
  • Musplattan Långsam hårddisk Mängder av förinstallerad bloatware Priset
Visa kommentarer / Kommentera nu
Tribaltatuerat nöjespaket - HP DV6-3155
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17