Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Toshiba Canvio for Smartphone

Säkerhetskopierar mobilen när du laddar den

Ju mer vi använder våra smarttelefoner i det dagliga livet desto viktigare är det att göra regelbundna backuper. Men även om vi innerst inne vet vad som behöver göras är det allt för lätt att skjuta det framför sig.

Toshibas lösning på problemet heter Canvio for Smartphone och är någonting så smart som en mobilladdare som passar på att säkerhetskopiera telefonen när den ändå håller på. Tanken är att du ska koppla in din Android-telefon och låta Canvio göra resten – och så enkelt är det faktiskt!

Jämför priser på Toshiba Canvio for Smartphone här (Prisjakt).

Laddar Android – äldre som senaste modell

Toshiba Canvio for Smartphone har en cirkulär form som uppmuntrar dig att lägga på telefonen. Telefonen laddas sedan med den sladd som passar: i paketet finns både usb c- och micro-usb-kabel. När telefonen är ansluten tänds en blå lampa.

Läs även: Test: Toshiba Portegé X20W

Annons

Inbyggd hårddisk på 500 gigabyte

För att använda den inbyggda hårddisken för automatisk säkerhetskopiering laddar du ner appen Content Manager och låter guiden ta dig genom processen. Hårddiskens storlek är 500 gigabyte, men om du inte vill att Canvio for Smartphone ska ta backup på allting kan du välja bort exempelvis videor, bilder eller dokument. Hur lång tid säkerhetskopieringen tar beror naturligtvis på hur mycket du har lagrat din på din telefon – och längst tid tar det första gången. En annan finess är att du kan ansluta Canvio for Smartphone till din dator och komma åt dina filer därifrån.

Toshiba Canvio for Smartphone är onekligen en smart produkt som hjälper dig att göra säkerhetskopieringen till en naturlig del av vardagen. När olyckan är framme kommer du inte att ångra dig.

Se Digital Lifes omdöme av Canvio for Smartphone i videon nedan.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Toshiba Canvio for Smartphone - Säkerhetskopierar mobilen när du laddar den Teknik
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17