Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Topplista: 8 radioapparater

Stilikoner med bra ljud

Det blev ingen digitalradio i Sverige. Men radioapparaten är inte död för det. Tvärtom, idag finns det fler modeller som är både snygga och riktigt välljudande. Många kan dessutom användas ihop med mobilen. Här är våra favoriter som garanterat får gästerna att säga ”wow!”.

1. Argon Inet3+ v2
Stereoradio med Spotify

argon-inet-3

Argon är Hifi-klubbens eget märke och de var tidiga med att haka på retrotrenden som startades av Tivoli Audio. Inet3+ v2 har inget klatschigt namn, men en mer finessfylld radio får du letar efter. Här finns både DAB- och FM-radio och med inbyggd wifi är radion kompatibel med Spotify Connect. Har du ett Spotify premium-konto kan du därmed välja att spela ut musiken direkt i din Argon. Stereohögtalare ger stort och fylligt ljud och radion kan också styras med fjärrkontroll. Chassit finns i rött, svart, vitt och två olika träfärger. Priset på 2500 kronor är väldigt konkurrenskraftigt.

2. Philips ORT7500/10
Farfarsdesign med modern teknik

Philips ORT7500

Philips ORT7500/10 är den kanske mest “old school”-liknande radio som görs idag. Designen är lånad från den klassiska Philetta-radion från 1950-talet, och är både stram och mjuk på en gång. Ett rödlackat kabinett hyser en modern oled-display och stereohögtalare som kan spela riktigt högt. Radion fixar både DAB och FM och det går att ansluta mobilen med både bluetooth och sladd. Usb-kontakten kan dessutom ladda en mobil – perfekt om radion står på ett sängbord. Det framgår kanske redan av designen, men ORT7500/10 är tänkt enbart för inomhusbruk – batteridrift saknas.

Annons

3. Pure Evoke D2
Smidig och smart bärbar

Pure Evoke D2

Pure är en av de största tillverkarna av lyxiga radioapparater. Evoke D2-serien är kompakt men rymmer trots det både DAB/FM-radio och bluetooth. ”Vanliga” D2 finns i svart, vitt och lönnträ men det finns också en vinylklädd serie, Mio, i massor av färger. Storleken och formatet gör Evoke D2 lämplig i till exempel sovrum eller kök. Radion har alla kontroller framtill och på baksidan sitter kontakter för att koppla in mobil samt hörlurar. Det går också att extrautrusta sin D2 med batteripack för en extra slant. Finurligt nog laddas batteriet upp automatiskt när radion pluggas in i väggen – mycket smidigare än vanliga batterier.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

4. Revo Supersignal
Finessrik lyxradio

Revo Supersignal

>>> Köp Revo Sugersignal på NetOnNet

Det är svårt att förena retro med modernt, men Revo lyckas bra med sin Supersignal. Den strama kombinationen av metall och trä är grymt snygg och oled-displayen smälter in snyggt med resten av fronten. Radion bygger på höjden vilket gör den lätt att placera i trånga rum. Det finns flera kombinationer av trä, vitt och svart att välja mellan. Supersignal har såväl DAB/FM-radio som bluetooth, inklusive ljudförbättrande aptx-teknik. Snabbvalsknappar gör det lätt att komma åt dina favoritstationer och volymratten ovanpå är föredömligt stor. En nackdel är att batterierna inte kan laddas av radion själv.

5. Roberts Revival Mini
Bärbar sötnos

Roberts Revival Mini

Brittiska Roberts har gjort radioapparater i 80 år. På typiskt brittiskt manér har de inte uppdaterat designen särskilt mycket, men varför ändra ett vinnande recept? Gillar du 50-tal är det svårt att hitta något snyggare än Revival-serien och nu finns också Mini-modellen, som är ännu kompaktare och smidigare. De vinylklädda boxarna finns i gräddvitt, svart, rött och pyjamasblått, och har både DAB- och FM-radio. Volym och tuning styrs med rattar precis som förr. Bluetooth saknas men mobilen kan kopplas in med sladd. Radion kan drivas på vanliga AA-batterier när du vill ta med den ut.

6. Ruark R1 mk3
Retroradio med moderna finesser

Ruark R1 mk3

Ruark R1 mk3 är ursnyggt formgiven med matt metallfront och sidor i äkta valnöt, alternativt svart eller vit lack. Till skillnad från föregångaren mk2 har mk3 också bluetooth vilket gör att du kan strömma musik direkt från mobilen. Tack vare aptx-tekniken kan du också få toppkvalitet på överföringen. R1 mk3 har en smart layout med högtalaren fram och kontrollerna på toppen, inklusive ett intuitivt joghjul. Baktill finns en usb-kontakt som kan ladda en mobil – perfekt som väckarklocka. Det går att utrusta radion med uppladdningsbart batteri och en bärväska, men de kostar extra.

Läs även: tester av lyxiga trådlösa högtalare
Audio Pro Addon T20 – Mångsidigt ljud som imponerar
Marshall Woburn – Hårdrockarens favorit
Polk Woodbourne – Trådlös allt-i-ett
Samsung Radiant 360 R7 – Välljudande kokong
Teenage Engineering OD11 – Ny teknik i retrokostym

7. Tangent Dab 2go BT
Dansk retro med bluetooth

Tangent DAB 2go

Danskarna har antagligen fler kända designers per capita än något annat land. Därför är det inte förvånande att de också gör snygga radioapparater. Tangent har länge fokuserat på retro-looken. Dab 2go BT är en maxutrustad modell som har såväl DAB- och FM-radio som bluetooth. Bakpå finns också en sladdingång. Radion säljs i svart, vit och röd pianolack – eller den snygga valnötsfinishen. Handtaget ovanpå gör Dab 2go BT lätt att bära runt och med batterier kan den också tas med ut på gräsmattan. Radion laddar dock inte batterierna själv.

8. Tivoli Model One BT
Uppdaterad radioklassiker

Tivoli Model One BT

Tivoli var med och startade trenden med snygga, retrostukade radioapparater. Deras kantiga trälådor är fortfarande svårslagna när det gäller design och ljud. Model One BT är en ny twist på den ursprungliga, 15 år gamla One. Med bluetooth inbyggt kan du nu strömma musik eller podcasts från mobilen till radion. Vredet på fronten gör det dessutom busenkelt att använda funktionen. Just ergonomin är Tivoli överlägsna på – här är det bara tydliga vred och rattar, som alla kan använda. Model One BT finns i svart, vitt och olika träfinishar, med front i silver eller svart. En nackdel är att radion inte kan drivas på batteri.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Topplista: 8 radioapparater - Stilikoner med bra ljud Teknik, Bäst i test, Feature, Ljud & Bild
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17