Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Tomtom Cardio Spark + Music

Multifunktionell träningsklocka utan designådra

Tomtom Cardio Spark + Music är sprängfylld med funktioner för multisportaren, perfekt för klassikerjägare och triathleter. Men där klockan vinner mark på sitt omfattande innehåll och många funktioner, halkar den efter i komfort och estetik.

Tomtom har länge slagits från underläge mot de stora drakarna Suunto, Polar och framförallt Garmin. Men där konkurrenterna flexat sina muskler med dyr teknik, har Tomtom visat på bredden och enkelheten. Det har dragits till sin spets med Cardio Spark, som förutom att vara gjord för att springa, cykla och simma med stoltserar med en inbyggd mp3-spelare och bluetooth-stöd. Låt oss börja med det sistnämnda.

Jämför priser på Tomtom Cardio Spark + Music här.

Välfungerande musikspelare med snurrigt gränssnitt

För fartdåren och prestationsjunkien funkar det inte att släpa med mobilen och använda den som mp3-spelare. Det blir helt enkelt för klumpigt. Med Tomtoms inbyggda musikfunktion ansluter du till ett par bluetooth-lurar, slänger på en lagom fartfylld playlist och kutar iväg. Säg hejdå till skumpande och störande mobiltelefoner. Tyvärr brister det i ett något oanvändarvänligt gränssnitt där du tankar in musiken via Tomtoms egna program. Istället för att musikuppladdningen sker i ett och samma program tvingas du synka med Itunes, vilket är både tidskrävande och frustrerande. Navigationen mellan låtarna i själva klockan bjuder inte på någon klar överblick och till slut nöjer man sig med att låta den gå från början till slut utan försök att interagera. Fördelen är att du med ett knapptryck på klockan ansluter till dina bluetoothhörlurar och att musiken dundrar igång i samma sekund. Istället för att lägga tid på att byta mellan låtar och playlists kan desto mer koncentration ägnas åt att springa eller cykla. Anslutningen fungerar felfritt hur intensivt du än rör på dig. Frihetskänslan går i slutändan inte att ta miste på, det är bara vägen dit som är aningen krokig.

Tomtom-Cardio-Spark-+-Music-

Prisvärd klocka för multisportaren

Du kastar dig enkelt mellan sporterna och klockans unika inställningar där framförallt löparen och cyklisten har mycket att hämta. Blixtsnabbt hittar den gps-signalen och registrerar dina aktiviteter felfritt oavsett om det är asfalt du tuggar eller snårig terräng som avverkas.

Annons

Tomtoms enknappsnavigering är frustrerande till en början, men ju mer man fumlar sig runt, desto mer förstår man dess enkla utformning. Om du vill se varierad statistik i farten fungerar den hur smidigt som helst. Du slänger dig kvickt mellan snittfart, mellantider, tempo, total längd och total tid.

När du avverkat ditt träningspass kopplar du snabbt upp dig mot mobilen via bluetooth och synkar din klocka med Tomtoms app som automatiskt skickar ut uppgifterna till Runkeeper, Strava eller annan valfri app. Tyvärr finns det fortfarande ingen vettig lösning för utomhussimning av tekniska skäl, men om du simmar inomhus kan den åtminstone hjälpa dig att hålla koll på antalet längder.

SPARK_LIFESTYLE_MUSIC_02

Tomtom Cardio Spark + Music halkar efter i modevärlden

I kölvattnet av de bländande vackra smartklockorna verkar Tomtom fortsätta blunda. Displayen saknar ambitioner att vara en fröjd för ögat och det åtstramande gummibandet lämnar en del att önska när det kommer till bekvämlighet.

Men Tomtom Cardio Spark + Music är en klocka för multisportaren i farten, och då är grundtanken ändå att ingen ska hinna se vad du har på handleden. Det gör den riktigt bra.

Läs även
Bäst i Test: 5 träningsarmband

Nyckelfakta
 • Batteritid: Aktivitetsmätning 3 veckor, GPS 11 timmar, GPS + Musik: 5 timmar
 • Vattentät: 40 m/130 fot (5 ATM)
 • Displaystorlek: 22 x 25 mm
 • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, förbrukade kalorier och sömn
 • Lagring: 3 GB
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Tomtom Cardio Spark + Music

Tomtom Cardio Spark + Music är sprängfylld med funktioner för multisportaren, perfekt för klassikerjägare och triathleter. Men där klockan vinner mark på sitt omfattande innehåll och många funktioner, halkar den efter i komfort och estetik.


4
Vi diggar
 • Funktionerna
 • Musikfunktionen
 • Navigeringen
Vi dissar
 • Designen
 • Gränssnittet för musikspelaren
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Tomtom Cardio Spark + Music - Multifunktionell träningsklocka utan designådra
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17