Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

TiVo fixar underhållningen

Vi välkomnar Netflix

Vintern kom till sist, men knappt hann snön lägga sig innan vi började spana efter vårtecken. Ett av de allra tydligaste är att alla tv-serier har dragit igång igen efter vinteruppehållet. Frågan är hur vi ska hinna se dem alla nu när Netflix har flyttat in i TiVo-boxen?

Efter fyra månader med Com Hems smarta digitalbox på tv-möbelns översta hylla börjar det bli dags att samla våra intryck, men det är inte helt lätt. Det ligger nära till hands att tala om hur många timmar underhållning vi har fått, eller hur vi har slutat sucka över att det inte finns någonting att titta på – men ännu mer intressant är det hur vi fortfarande hittar nya användningsområden som gör vardagen lite enklare och lite smartare.

tivo_house

Exempel ur vardagen
För någon vecka sedan var det till exempel någon i fikarummet som tipsade om den nya HBO-serien True Detective. En rimlig impuls är att ta fram smarttelefonen och göra en anteckning (som man förmodligen aldrig tittar på igen), men där hejdade vi oss. Att göra en sökning i appen TiVoToGo, upptäcka att serien sänds på C More Series och beordra en serieinspelning tar inte mycket mer tid i anspråk, men belöningen är desto större.

I skrivande stund har TiVo spelat in de första avsnitten och nu väntar den spännande fortsättningen. Klockrent!

Annons

Det skadar inte att söka
Om det är någonting vi har lärt oss så är det att det inte skadar att söka. Förbluffande ofta visar det sig att den där filmen eller tv-serien finns närmare till hands än vad man tror. Inte minst nu när en amerikansk filmjätte har flyttat in i TiVo-boxen.

netflix

Säg hej till Netflix
Med tjugotre miljoner användare på andra sidan Atlanten kan man med säkerhet säga att Netflix kan det här med streamad film, och när tjänsten lanserades i Sverige i oktober 2012 blev det en omedelbar succé. Förutom tusentals filmer tillhandahåller de tv-serier som Breaking Bad och Dexter, för att inte tala om egna produktioner som Orange Is the New Black och House of Cards.

Allting under ett tak
En av TiVos fördelar är hur den samlar en väldig massa innehåll på ett och samma ställe som vanliga tv-kanaler, play-tjänster, hyrfilmer och olika appar. Att ha flera tjänster samlade under ett och samma tak är smidigt eftersom du slipper byta källa på tv:n, och det här är den stora fördelen med att använda Netfllix-appen i TiVo. Netflix utbud integreras med TiVo-upplevelsen på ett väldigt bra sätt.

När du knappar in namnet på en film, en skådespelare eller ett tv-program gör TiVo en snabb genomsökning av tv-tablåer, play-tjänster, hyrfilmer och Netflix gigantiska bibliotek. Resultaten presenteras tydligt och bra, och om materialet finns tillgängligt på flera avdelningar kan du välja hur du vill titta.

Tre månader gratis
För att använda Netflix i din TiVo-box behöver du ett separat Netflix-abonnemang, vilket ger dig obegränsad streaming av hela deras sortiment för 79 kronor i månaden. Allt du behöver göra att skriva in dina användaruppgifter så sköter boxen resten. Just nu har Com Hem en kampanj där man får TiVo Max för priset av TiVo Mellan i tre månader och där Netflix dessutom ingår utan extra kostnad i dessa tre månader.

Så, är solen här för att stanna eller kommer kylan tillbaka för att leverera en sista desperat smocka? Det enda vi kan vara säkra på är att tiden då vi behövde återlämna tillbakaspelade vhs-kassetter innan klockan sex nästföljande dag aldrig har känts lika avlägsen som våren 2014.

Mer om TiVo
En månad med TiVo – Vi har testat!
En enklare vardag med TiVo – Resan fortsätter
Första sommaren med TiVo – När vädret sviker

Visa kommentarer / Kommentera nu
TiVo fixar underhållningen - Vi välkomnar Netflix Teknik, Guider, Ljud & Bild
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17