Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Testat: 3 kameraväskor från Lowepro

BP 200 II AW, Pro Messenger 160 AW och Whistler BP 450 AW

Vi har testat tre kvalitetsväskor från Lowepro: en casual axelväska, en smidig variant för den aktive fotografen och en monsterväska för dig som vill ha med allt.

Lowepro BP 200 II AW
Smidig väska för aktiv fotograf

PhotoSportBP_200AWII_Left_SQ

En kameraväska som man kan sporta med – går det? Lowepros uppdaterade ryggsäck visar att svaret är ja. Så länge du inte behöver ta med dig så mycket.

BP 200 II AW är en allvärdersryggsäck (AW står för all weather). Det innebär att Lowepro tänkt sig den som en smidig lösning för dig som klättrar, åker snowboard eller kanske långfärdsskridskor. Kort sagt användare som behöver något lätt och litet som sitter bra och skyddar mot regn och snö.

Ryggsäcken är väldigt liten och majoriteten av utrymmet tas upp av det vadderade kamerafacket, som öppnas från sidan. Löstagbara avdelare gör det lätt att stuva om inuti kamerafacket och ett kamerahus med ett kort objektiv (tänk fast 50 millimeter) samt en zoom ryms. Utanför det vadderade facket går det att packa mindre känsliga saker och en organiserings-ficka underlättar förvaring av minneskort med mera.

Lowepro BP 200 II AW är skön och lätt att bära och remmar över bröstet och höften gör att den sitter säkert. Plus för en bred och vadderad höftrem. Dragsko upptill gör det dessutom lätt att fuktsäkra hela packningen om det finns risk för regn.

BP 200 II AW är en smidig och välgenomtänkt väska, till ett ganska högt pris på 2000 kronor. Den är antagligen för liten för många men behöver du bara kameran, en extraglugg och lite tillbehör är det nog svårt att hitta en bekvämare lösning.

Jämför priser på BP 200 II AW här.

Nyckelfakta
Storlek: 52 x 25 x 20 cm
Vikt: 1,2 kg

Vi diggar
Sitter som en smäck
Lätt

Vi dissar
Rymmer ganska lite
Spännen i plast

Annons

Lowepro Pro Messenger 160 AW
Kameraväska i vardagskläder

ProMessenger160_left

Med Pro Messenger 160 AW har Lowepro gjort en mer ”casual” kameraväska som borde locka även de som inte lever på fotot.

160 AW är vädersäkrad (AW = all weather) och har en grönaktig canvas på utsidan, som gör att den inte ser ut som den typiska svarta kameraväskan. Väskan är ganska boxig men hänger skönt på axeln tack vare en rejält vadderad rem. Det finns också en mindre rem för de gånger du vill bära den som en portfölj.

Locket är lätt att lyfta av och inuti döljer sig ett generöst tilltaget fack, med avdelare för att möblera om efter behov och kamera. En större systemkamera med två objektiv går lätt ned och djupet är tillräckligt för att det ska gå att sätta ned kameran med objetivet först, vilket gör det enkelt att snabbt plocka fram den och fota. Tyvärr går det inte att fästa avdelarna i kortsidorna, bara långsidorna, vilket gör det svårt att förvara riktigt avlånga saker.

160 AW är sydd i ett mycket kraftigt material, med härlig styvhet och hög kvalitet. Den har ett genomtänkt inre och det märks att Lowepro kan det här med kameraväskor. Det går inte att förvara så mycket annat i den än kameror dock, vilket gör att den inte kan göra ”double duty” som både vardagsväska och kameraväska. Trots det är det svårt att hitta något att klaga på.

För fotografen som inte behöver ha med sig hela studion, och inte vill se ut som en typisk fotograf, är 160 AW klockren.

Jämför priser på Lowepro Pro Messenger 160 AW  här.

Nyckelfakta
Storlek: 32 x 30 x 19 cm
Vikt: 1,4 kg

Vi diggar
Neutral design
Hög kvalitet

Vi dissar
Svårt förvara avlånga saker

Lowepro Whistler BP 450 AW
Monsterväska för dåligt väder

WhistlerBP_450_Left

En ryggsäck som rymmer allt. Det tycks varit målet när Lowepro designade sin nya, superrymliga, dyra proffsväska.

Det är otroligt vad man kan få plats med i en ryggsäck. Lowepros nya proffsryggsäck Whistler BP 450 AW rymmer fler objektiv än du kan räkna till och har gott om tekniska finesser.

Allt beror såklart på hur du packar men BP 450 AW rymmer lätt 7-8 objektiv, en blixt och ett större kamerahus. Plus ett stativ utanpå och lite annat smått och gott. Det är verkligen ingen lätt ryggsäck för skidturen (bara väskan själv väger över fyra kilo) men den är bekväm att bära och tack vare att den bygger lite mer på höjden och kommer upp en bit från baken, går ryggsäcken också bra att sitta med.

Det stora, modifierbara kamerafacket öppnas bakifrån, från ryggplattan. Det finns utöver det cirka en miljard fack och utrymmen att förvara saker i, däribland ett främre, smalare fack och ett i locket upptill. Perfekt för att förvara viktiga saker som mobil, som ändå ska vara lättillgängliga. Komprimeringsremmarna gör det lätt att tajta till lasten och flera detaljer är gjorda i metall istället för plast för att hålla bättre. Upptill finns också ett hoprullbart regnskydd som dras över hela väskan vid behov.

Whistler BP 450 AW är en riktigt fet ryggsäck för dig som vill ha med en komplett arbetsutrustning inklusive dator. Den kostar en rejäl slant men gör också jobbet bra.

Jämför priser på Lowepro Whistler BP 450 AW här.

Nyckelfakta
Storlek: 57 x 31 x 30 cm
Vikt: 3,3 kg

Vi diggar
Rymmer allt
Många smarta finesser

Vi dissar
Högt pris
Tung

Visa kommentarer / Kommentera nu
Testat: 3 kameraväskor från Lowepro - BP 200 II AW, Pro Messenger 160 AW och Whistler BP 450 AW Teknik, Feature, Foto & Video
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17