Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
3

Test: ZTE Blade V7 Lite

Billig och bra

ZTE prispressar stenhårt. Deras nya Blade V7 Lite kostar bara 1500 kronor men ser dyrare ut.

Det fanns en tid då de riktigt billiga Androidmobilerna var skräp, rent skräp. De hade prestanda som en flakmoped med punka – och var ungefär lika snygga. Så är det inte längre.

ZTE Blade V7 Lite ser ut som 3000

Kinesiska märken som ZTE och Huawei har de senaste åren släppt en rad mobiler som varit imponerande sett till vad de kostat. Nu har ZTE en till rackare ute: Blade V7 Lite.

ZTE Blade V7 Lite kostar bara 1500 kronor, men ser ut som… 3000, rentav 4000. Mycket tack vare utsidan, som är gjord i matt metall, med skönt rundad baksida. Designen är som vanligt ”lånad” från Cupertino, Kalifornien och Blade V7 Lite har begåvats med en fingeravtrycksläsare på baksidan, under kameralinsen. Den fungerar utmärkt. På det stora hela taget är det en imponerande välbyggd mobil för priset.

Jämför priser på ZTE Blade V7 Lite här.

Annons
blade-v7-lite_fram

Okej skärm – snyggt med böjt glas

På framsidan sitter en fem tum stor skärm, med upplösningen 720 x 1280 pixlar. Det är antagligen en ganska bra kompromiss. Skärmen är ganska ljussvag och skärpan blir inte på premiumnivå men fullt godkänd, samtidigt som processorn inte behöver kånka runt alltför många pixlar.

Glaset har en skön, lite rundad kant vilket somliga tillverkare kallar ”2,5D”. Det är snyggt men gör framförallt att smuts inte fastnar mellan glaset och den omgivande ramen.

Svag processor – godkända kameror

Om design och byggkvalitet i ZTE Blade V7 Lite håller hög nivå, är prestandan sämre. Inte alls dålig men ungefär vad man kan förvänta sig för priset. Vilket är okej men inte mer. Processorn gör sitt jobb och mobilen känns inte slö sålänge vi bara har ett par appar öppna samtidigt.

Kamerorna är på 13 respektive 8 megaixlar och gör även de sitt jobb. Åtta selfie-megapixlar är inte fy skam och vi är nöjda med kvaliteten. I den bakre kameran är det sämre, eftersom kraven är högre här. Bilderna blir godkända i både dagsljus och i mörkare ljusförhållanden. I jämförelse med dyrare mobiler är skillnaden påtaglig.

blade-v7-lite_bak

För den anspråkslöse

Ett problem som många relativt billiga mobiler har, är att fjolårets lite bättre modeller ofta ligger i samma prisklass – och därmed oftast är bättre köp. Det lider inte ZTE Blade V7 Lite av. Den är helt enkelt för billig för det. Därmed är den ett intressant alternativ för den som vill ha en smartphone som är snygg men inte behöver ha hög prestanda. Eller full hd-skärm. Eller en toppkamera. Och såna människor finns ju faktiskt.

Läs även: Bäst i test: In-ear-hörlurar

Nyckelfakta
 • Skärm: 5”, 720 x 1280 px
 • Processor: Mediatek MT635P, 1 GHz quad-core
 • Kamera: 13 / 8 megapixel
 • Operativsystem: Android 6
 • Lagring: 16 GB (+sd-kort)
 • Mått: 144 x 70 x 8 mm
 • Vikt: 135 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: ZTE Blade V7 Lite

ZTE prispressar stenhårt. Deras nya Blade V7 Lite kostar bara 1500 kronor men ser dyrare ut.


3
Vi diggar
 • Lågt pris
 • Välbyggd
 • Ganska bra selfiekamera
 • Plats för två sim-kort
Vi dissar
 • Begränsad prestanda
 • Medioker kamera
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: ZTE Blade V7 Lite - Billig och bra
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17