Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Urbanears Plattan 2 Bluetooth

Prisvärt och snyggt när stilikon klipper kabeln

Svenska Urbanears moderna klassiker Plattan har kommit i en ny trådlös version. Snygg design, bra ljud och fantastisk batteritid gör den till en vinnare.

Med kul färgalternativ och avskalad design har svenska Urbanears stilbildande hörlur Plattan sett i stort sett likadan ut sedan lanseringen 2009. Gimmickartade designlösningar har kommit och gått men formspråket har varit det samma, just för att den har varit så tidlös.

>>> Köp Urbanears Plattan 2 BT på NetOnNet

Plattan 2 Bluetooth sitter bra på huvudet

Urbanears senaste modell Plattan 2 Bluetooth är fortfarande en cool lur som sitter bra på huvudet utan att dra onödiga blickar till sig med hjälp blaffiga logotyper. Det mesta känns igen från tidigare modeller: från de platta sidorna till de vadderade kuddarna i konstläder. Den gummerade bågen får dem att sitta riktigt bra på huvudet och de mjuka kuddarna gör ett förvånansvärt bra jobb med att stänga ute omgivningen.

Vad man däremot har gjort är att man har slopat den virkade kabeln. Uttaget finns fortfarande kvar, men att det inte ens följer med någon 3,5-millimeterskabel gör det tydligt att det här är en produkt som är tänkt att användas trådlöst. Bristen på medföljande kabel hade kunnat vara ett problem – men inte när det inbyggda batteriet uppges hålla i fantastiska 30 timmar.

Annons
Badvakten Thomas, vid Le Meridien, Al Aqah, UAE, testar Plattan II BT.

Läs även våra senaste tester av multiroom-högtalare
Audio Pro Addon C10 & C5
Marshall Stanmore Multiroom
Urbanears Baggen och Stammen

Bra ljud och enkla reglage

En annan nyhet gentemot Plattan ADV Wireless (som också var trådlös) är att man har slopat de beröringskänsliga ytorna till förmån för en liten joystick. Zound Industries (som ligger bakom Urbanears) har använt en liknande lösning på sina Marshall-hörlurar och det fungerar lika bra här. Att byta låt, reglera volymen eller aktivera röstassistenten är smidigt och enkelt när man väl har lärt sig vilken riktning som gör vad.

Så långt är allting frid och fröjd och ljudet går inte heller av för hackor! Med reservation för att det finns en gräns för vad man kan förvänta sig av ett par trådlösa lurar i 1000-kronorsklassen kan vi konstatera att det låter bra. Ljudbilden är hyfsat neutral men med en lätt dragning åt diskant och ett mellanregister som i sina stunder kan få det att låta aningen platt – i synnerhet om man skulle få för sig att jämföra med dyrare modeller.

Annars är det bara att konstatera att Urbanears Plattan 2 Bluetooth förvaltar sitt arv på ett sätt som känns både väntat och välkommet. I sitt segment är de svårslagna.

>>> Köp Urbanears Plattan 2 BT på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: On-ear
 • Högtalarelement: 40 mm
 • Anslutning: Bluetooth, kabel (ingår inte)
 • Mikrofon: Ja
 • Batteritid: 30 timmar
 • Vikt: 145 g

Test: Urbanears Plattan 2 Bluetooth

Svenska Urbanears moderna klassiker Plattan har kommit i en ny trådlös version. Snygg design, bra ljud och fantastisk batteritid gör den till en vinnare.


4
Vi diggar
 • Fantastisk batteritid
 • Snygg design
 • Bra ljud för pengarna
 • Prisvärda
Vi dissar
 • Saknar apt-x
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Urbanears Plattan 2 Bluetooth - Prisvärt och snyggt när stilikon klipper kabeln
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17