Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: UE Roll 2

Flygande ljud-tefat

En riktigt bra högtalare måste inte låta bäst. Många smarta detaljer gör Ultimate Ears Roll 2 till ett riktigt bra val för resenären.

UE eller Ultimate Ears har alltid gjort snygga bluetooth-högtalare. Frågan är dock om inte Roll, och nu Roll 2, är de mest udda av dem. Den tunna, flygande tefats-liknande högtalaren har ett broderat “+” och “–” på fronten, för att justera volymen. Tyget finns i alla möjliga färger och mönster; vårt exemplar är en Afrika-möter-graffiti-historia.

Baktill sitter en lucka som döljer micro-usb-kontakt för laddning och en aux-ingång. Luckan är en gummivariant som är ganska trög att öppna och stänga, framförallt vet man inte riktigt när den är stängd. Högtalaren är vattentät och verkar tåla lite tuffare äventyr.

Jämför priser på UE Roll 2 här.

ue-roll-2_blue

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Annons

Gummisnodd för lekfull placering

Baktill sitter också den mest udda detaljen: nämligen en gummisnodd. Med den kan högtalaren hängas eller fästas i det mesta, till exempel en kökskrok, en lyktstolpe eller undersidan av en våningssäng. Snodden är en riktigt användbar detalj, som gör att högtalaren kan placeras precis där du vill ha den. Och det är ju lite av poängen med en bärbar högtalare.

UE Roll 2 är lätt att använda och har bara två knappar – en för på/av och en för synkronisering. Batteritiden är ungefär en arbetsdag, vilket är sådär men också förståeligt eftersom Roll 2 är så kompakt.

>>> Köp UE Roll 2 hos NetOnNet.

ue-roll-2_grey

Neutralt men tunt ljud

Ljudet i UE Roll 2 är neutralt och såklart basfattigt jämfört med större modeller. Sångröster får inte riktigt samma kött som i till exempel Bose Soundlink Color. Bäst låter musik som inte är så aggressiv, även om det går ganska bra att poppa Megadeth också. Maxvolymen är förresten inte så hög. Roll 2 fyller ett mindre rum men inte mer.

En tunn högtalare har alltid tunt ljud. Trots det är UE Roll 2 en trevlig högtalare som är extremt lätt att packa ned, och har en smidig design som inbjuder till experimenterande. Kombinerat med ett sansat pris är UE Roll 2 en av de bästa bluetooth-högtalarna för den som verkligen vill vara mobil.

Fler tester av trådlösa resehögtalare
Libratone Too (Bäst i test)
Sony SRS-XB3
JBL Flip 3
LG PH3
Bose Soundlink Color

Nyckelfakta
  • Kontakter: Laddare (micro usb), aux
  • Batteritid: 9 timmar
  • Nfc: Nej
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: UE Roll 2

En riktigt bra högtalare måste inte låta bäst. Många smarta detaljer gör Ultimate Ears Roll 2 till ett riktigt bra val för resenären.


3
Vi diggar
  • Smidig design
  • Neutralt ljud
  • Vattentät
Vi dissar
  • Naturlig brist på bas
  • Låg maxvolym
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: UE Roll 2 - Flygande ljud-tefat
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17