Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Toshiba Portegé X20W

Maxad lättviktare för businessfolket

Med 2­-i-1-datorn Portegé X20W har Toshiba siktet inställt på arbetande människor i behov av en smidig och pålitlig arbetshäst med bra prestanda.

2016 slutade Toshiba tillverka datorer för konsumentmarknaden för att satsa helt och hållet på företagskunder. 2-i-1-datorn Toshiba Portegé X20W går helt i linje med deras strategi eftersom det är en enkel och diskret dator med mycket kraft som är lätt att ta med sig i portföljen.

Jämför priser på Toshiba Portegé X20W här (Prisjakt).

Toshiba själva skriver att Portégé X20W är världens tunnaste och lättaste 2-i-1-dator och påståendet känns inte alls taget ur luften. Med tjocklek på 15,4 millimeter och vikt på 1,1 kg känns den föredömligt smidig. Samtidigt känns den förvånansvärt robust med sitt svarta magnesiumchassi och sitt stryktåliga Gorillaglas.

Toshiba Portegé X20W kan förvandlas till surfplatta

Skärmen kan vridas runt ett helt varv så att datorn förvandlas till en surfplatta, vilket fungerar alldeles ypperligt med tanke på datorn nätta storlek. Vi har också några finesser ombord som riktar sig specifikt till företagare: fingeravtrycksläsare, ir-kamera för ansiktsigenkänning och inbyggd kryptering.

Annons

Om vi ska klaga på någonting när det kommer till designen så är det att tangentbordet känns onödigt hopträngt och lite för grunt för att vara bekvämt att skriva på, och att styrplattan är i minsta laget. Du som inte riktigt kan vänja dig av vid att anteckna med penna och papper när du sitter på möte kan glädja dig åt att den medföljande Wacom-pennan fungerar riktigt bra i kombination med den lite matta skärmytan.

12,5-tumsskärmen har helt vanlig full hd-upplösning. Snålt kan tyckas, men här tror vi att Toshiba har gjort en ganska korrekt bedömning av vad deras målgrupp vill ha och behöver. En mer högupplöst skärm hade till exempel påverkat batteritiden negativt.

Gott om kraft under huven

Datorer av den här typen är knappast gjorda för att klara av de senaste spelen eller tung videoredigering, men däremot ska de fungera fläckfritt vid vardagligt användande – och Toshiba Portegé X20W gör oss inte besvikna. På insidan sitter senaste generationens Intel Core i7-processor (högsta serien), 8 gigabyte arbetsminne och en ssd-disk på 512 gigabyte. Datorn känns pigg och snabb och får aldrig några problem när vi kör många program eller har många flikar öppna i webbläsaren.

Trots den höga prestandan ska batteriet hålla i upp till 14 timmar och enligt våra tester känns det som ett rimligt påstående. Betoningen ligger som alltid på ”upp till”, och om du utsätter datorn för tung belastning kan du inte ens räkna med hälften.

Som ni kanske har förstått har vi väldigt lite att klaga på när det kommer till Toshiba Portegé X20W. Det är en väldigt bra arbetsdator helt enkelt!

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Modell: Toshiba Portege X20W-D-10V
 • Skärm: 12,5-tums ips-panel med multitouch
 • Upplösning: 1920 x 1080 px
 • Processor: Intel Core i7 2,9 GHz
 • Minne: 8 GB DDR3
 • Kapacitet: 512 GB SSD
 • Grafik: Intel HD Graphics 620
 • Anslutningar: Thunderbolt 3, usb 3, hörlursport
 • Mått: 29,9 x 21,9 x 1,6 cm
 • Vikt: 1,1 kg

Test: Toshiba Portegé X20W

Med 2­-i-1-datorn Portegé X20W har Toshiba siktet inställt på arbetande människor i behov av en smidig och pålitlig arbetshäst med bra prestanda.


5
Vi diggar
 • Stilren
 • Hög kvalitetskänsla
 • Bra prestanda
 • Wacom-penna medföljer
Vi dissar
 • Tangentbordet
 • Få anslutningar utan docka
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Toshiba Portegé X20W - Maxad lättviktare för businessfolket
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17