Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Suunto Spartan Sport Wrist HR

Stabil tungviktare med få brister

Suunto Spartan Sport Wrist HR är en grym sportklocka med ruttplanerare, pulsmätning på handleden och kristallklar display. Tyvärr är den lite klumpig i löpspåret.

Suunto är kända för att leverera högpresterande sportklockor, där den blixtsnabba gps:en har fått högst jubel av både testare och användare. Det går knappast att klaga nu heller. På bara några sekunder hittar Suunto Spartan Sport Wrist HR gps-signalen och är redo för träningsrundan. Suunto har även hakat på trenden med pulsmätning på handleden som konkurrenterna Tomtom Cardio Spark 3, Garmin Forerunner 35, Polar M600 och Garmin Fenix 5.

Jämför priser på Suunto Spartan Sport HR här.

suunto-spartan-sport_frontside

Rita din runda eller sno någon annans!

Precis som Tomtom Cardio Spark 3 stoltserar Spartan Sport Wrist HR med inbyggd kompass och funktionen att följa en bestämd rutt. Men, till skillnad mot konkurrenten kan du rita dina egna rundor i Suuntos egna webbaserade applikation, Movescount. Du får även en överskådlig kartbild över andra användares sparade rundor i din närhet. Ladda bara upp den på klockan via webbapplikationen och börja utforska! Roligast blir det när du reser utomlands och snabbt hittar utforskande innerstadsrutter som spännande trailrundor. En riktigt rolig feature som fungerar utmärkt i praktiken.

Det är även i Movescount som du utvärderar dina aktiviteter. Du får tydliga grafer över din hastighet, kadens, puls, distans, kaloriförbrukning och mycket mer. Det är ett avskalat gränssnitt som ändå bjuder på en mängd statistik för den som vill nörda ner sig.

Annons
suunto-spartan-sport_front

Pulsmätning på handleden svajar

Jämfört med ett klassiskt pulsband ger pulsmätning på handleden ofta ett mer instabilt intryck och Suunto lyckas tyvärr inte vända på steken. Minst pålitlig är den under lugna distanspass då den ibland skenar upp i 80% av maxpuls innan jag ens fått upp värmen. Vid intervallerna håller den jämnare tempo med den faktiska ansträngningen och ger i princip samma värden som pulsbandet. Var noga att se till att klockan sitter under själva handledsbenet för bästa resultat, två fingrars avstånd är en bra måttstock.

Snygg, stor och lite klumpig

Med sin 50 millimeter stora display är den knappast den minsta klockan i matchen. Suunto Spartan Sport Wrist HR är en tungviktare, ur både positiv och negativ synpunkt. Displayen är den snyggaste jag sett på en sportklocka. Den är stor, tydlig och har ett svårslaget gränssnitt. Till en början är samspelet mellan pekskärmen och de tre fysiska knapparna aningen komplicerat, då man ständigt måste skifta mellan de två för att ta sig framåt och bakåt i menyn. Efter ett tag lär man sig mönstret, vilket ändå inte gör det mindre krångligt. Tyvärr är det närmast omöjligt att svepa sig fram direkt på skärmen under och efter en svettig runda. De fysiska knapparna sitter dessutom på ett sätt som gör att det lätt blir ofrivilliga stopp i träningsrundan. Vid styrketräning eller längdskidåkning hände det flera gånger att jag kom åt stoppknappen när jag vred handleden inåt.

Suunto Spartan Sport Wrist HR är en sportklocka i premiumklassen skapad för att attrahera kräsna användare. Och trots sina brister är den ett fullgott alternativ som kommer att göra många användare nöjda.

Fler tester av sportklockor
Test: Garmin Forerunner 35
Test: Tomtom Spark 3 Cardio + Music
Test: Polar M600

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Batteritid: GPS upp till 16 h
  • Vattentät: Ner till 100 m
  • Displaystorlek: 50 x 50 mm
  • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, hastighet, puls och förbrukade kalorier
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Spartan Sport Wrist HR är en grym sportklocka med ruttplanerare, pulsmätning på handleden och kristallklar display. Tyvärr är den lite klumpig i löpspåret.


4
Vi diggar
  • Ruttplaneraren
  • Stor display med snyggt gränssnitt
  • Blixtsnabb GPS
Vi dissar
  • Klumpig komfort
  • Medioker touchscreen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Suunto Spartan Sport Wrist HR - Stabil tungviktare med få brister
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17