Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Sudio Vasa

Modehörlurar med allroundljud

Svenska design-hörlurar finns det gott om. Sudio har lagt mycket pengar på utseendet men lyckligtvis inte glömt bort ljudet.

Det är lätt att döma på förhand. Särskilt när det handlar om elektronik som så uppenbart vill vara snygg. Sudio är precis ett sådant märke, i den numera ganska stora skaran svenska ljudmärken.

Jämför priser på Sudio Vasa här.

Lurar för en kung

Sudio Vasa är deras nya modell, antagligen döpt efter kungen och inte den finska staden. Vad Gustav Vasa hade sagt om vårt exemplar är däremot oklart: det är rosa och guld.

Sudio har valt att göra lurarna med platt sladd vilket är bra eftersom det minskar risken för trassel. Lurarna i sig är lätta och sitter skönt i öronen. Det finns flera extra gummiflänsar för att anpassa passformen. En sladdfjärr gör det lättare att styra musiken eller ta samtal. Lurarna finns för både Iphone och Android, och vi har testat Android-modellen.

Annons
sudio-vasa_vit

Överraskande välljud

Med så påkostat utseende, komplett med ett överdesignat läderfodral i vilket lurarna knappt ryms, har vi inga stora förväntningar på ljudet. Ett misstag visar det sig, eftersom Sudio Vasa faktiskt låter bra.

Det är inget ljud som gör dig “blown away”, men det är rättframt och neutralt, med lagom mängd bas och en trevlig karaktär som passar till det mesta. Skillnaden märks, men är inte natt och dag, när vi jämför dem med Sennheiser Momentum in-ear. Detsamma gäller RHA M750i, som har ett renare, mer detaljrikt ljud.

Sudio Vasa är snygga lurar för den som vill “blinga” lite extra på bussen eller på stan. Inget fel med det. Tack vare bra ljud är de dessutom både ögon- och örongodis.

sudio-vasa_fodral

Nyckelfakta
  • Finesser: Sladdfjärr, mikrofon
  • Frekvensomfång: 18 - 23.000 Hz
  • Impedans: 32 ohm

Test: Sudio Vasa

Svenska design-hörlurar finns det gott om. Sudio har lagt mycket pengar på utseendet men lyckligtvis inte glömt bort ljudet.


4
Vi diggar
  • Neutralt ljud
  • Platt sladd
Vi dissar
  • Tappar lite i upplösning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Sudio Vasa - Modehörlurar med allroundljud
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17