Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Sony WF-SP700N

Grymt ljud – mediokert batteri

Musiken låter ljuvt i Sonys helt trådlösa hörlurar och passformen är skön – även när tempot skruvas upp.

Sony WF-SP700N är helt trådlösa, så kallade “true wireless”. När vi testade Sony MDR-XB80BS förra året imponerades vi av ljudet och den goda passformen gjorde dem till en av de bästa alternativen. Sony WF-SP700N imponerar inte lika stort, men är fortfarande en intressant produkt i sin egen rätt. Inte minst tack vare brusreduceringen. Men håller de i längden?

Unikt utseende med skön passform

Förutom de klassiska silikonpluggarna som sitter fint i örongången trär du in en silikonvinge i ytterörat för extra stabilitet. Utseendemässigt ser de inte ut att vara varken lätta eller smidiga med sina två stora, ovala plasthöljen hängandes utanför öronen. Men de är inte alls lika klumpiga som de ser ut. Lätt och ledigt håller de sig på sin plats under såväl tuffa träningspass som en promenad på stan. Hörlurarna kommer inte vinna några designpriser, men bjuder på god komfort. 

>>> Jämför priser på Sony WF-SP700N här (Prisjakt).

Kontrollknappen på höger snäcka använder du för att aktivera Siri eller Google Assistant, sätta på eller stänga av musiken och svara eller ringa samtal. Knappen på vänster snäcka använder du för att sätta på och stänga av brusreduceringen samt aktivera funktionen som släpper in och förstärker ljud i din omgivning. Med tanke på den bastanta utformningen frågar vi oss varför kontrollknapparna är så små och varför man måste trycka så hårt för att aktivera en funktion.

Annons

Kristallklart ljud men svag brusreducering

När det kommer till ljudet finns det inte mycket att klaga på. Basen är varm och rund, och diskanten håller sig välbalanserad. Ljudupplevelsen i Sony WF-SP700N håller hög klass, såväl genom högljudd metal som akustisk pop. Däremot underpresterar hörlurarna när det kommer till samtal och jag har ofta svårt att höra den jag pratar med.

Esset i rockärmen stavas aktiv brusreducering, en funktion som stänger ute störande ljud i omgivningen. Till viss del gör funktionen vad den ska. När jag sitter på kontoret stänger den ute en del av kollegornas samtal, men på bussen märker jag ingen skillnad om den är av eller på. Naturligtvis går det inte att jämföra med brusreduceringen i on-ear- eller over-ear-modeller.

>>> Jämför priser på Sony WF-SP700N här (Prisjakt).

Batteriet som försvann

På en laddning orkar hörlurarna spela upp till tre timmar musik. I jämförelse med toppmodeller som Jabra Elite 65t eller Bose Soundsport Free med fem timmar vardera är det en stor skillnad. Laddningsfodralet som följer med ger två fulla laddningar, även det en besvikelse.

Sony WF-SP700N sitter skönt i öronen och bjuder på ljuva toner. Hemläxan för Sony blir att fila på ett starkare batteri och bättre brusreducering.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: In-ear True Wireless
 • Frekvensomfång: 20 Hz - 20 kHz
 • Bluetooth: 4.1
 • Räckvidd: 10 meter
 • Batteritid: 3 h + 6 h i laddningsetuit
 • Laddningstid: 1,5 h
 • Utbytbara öronsnäckor: Tre öronsnäckor i silikon, tre vingar i silikon
 • Övrigt: Svettresistent och vattentålig

Test: Sony WF-SP700N

Musiken låter ljuvt i Sonys helt trådlösa hörlurar och passformen är skön – även när tempot skruvas upp.


3
Vi diggar
 • Skön passform
 • Högklassigt ljud
Vi dissar
 • Medioker batteritid
 • Telefonsamtal
 • Små knappar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Sony WF-SP700N - Grymt ljud – mediokert batteri
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17