Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Sonos Play:1

Liten högtalare, stora möjligheter

Sonos katalog av trådlösa nätverkshögtalare är en värld att förlora sig i, men var ska man börja? Förslagsvis med Sonos Play:1.

För den som inte är bekant med Sonos prylar kan de bäst beskrivas som ett trådlöst och flexibelt musiksystem som skapar ett eget nätverk i nätverket. Högtalarna kopplas ihop på alla tänkbara sätt i hemmets alla rum, och allting styrs med en behändig app.

Jämför priser på Sonos Play:1 (Prisjakt).

Trivs bäst i par

Att köpa en Sonos Play:1-högtalare till köket eller sovrummet är visserligen inte helt fel, men även om den låter bra och kan spela förvånansvärt högt lyckas den ensamma högtalaren inte ta oss med storm. Bättre blir det när vi plockar in en enhet till, samt wifi-adaptern Sonos Bridge för att vi ska slippa dra en internetkabel till den ena högtalaren. Eftersom högtalarna går loss på 1800 kronor styck och bryggan på en dryg femhundring känns tilltaget inte ett dugg vansinnigt. Plötsligt har vi ett grymt stereosystem som spelar så att det stänker om det. De kompakta högtalarna levererar rikligt med ljud och har en förvånansvärt tung botten. Skulle du ändå vilja ha mer bas går det att bygga ut systemet med en Sonos-subbas och om du vill ha 5.1-ljud vid tv:n kan de kombineras med Sonos ljudlimpa.

Annons

Finslipad app

Att högtalarna saknar fysiska ingångar och att allt uppspelande sker genom appen kan verka besvärligt, men det märks att man har jobbat hårt för att göra appen så användarvänlig som möjligt. Appen har även stöd för Wimp och Spotify, men det krävs att du betalar för respektive premiumtjänst. Vi tycker verkligen om Sonos Play:1, men som alltid med Sonos prylar: det är först när du går all in och omfamnar deras koncept som de visar sin verkliga styrka. Om du bara vill ha någon enstaka del är alternativen desto fler.

Vi har även testat:
Sonos Play:3 – Heroin för audiofilen
Sonos Play:5 II – Polerad uppföljare med brister
Sonos Playbar – Lyxig ljudlimpa som levererar
Sonos Playbase – Fixar ljudet i vardagsrummet

Nyckelfakta
 • Typ Aktiv nätverkshögtalare
 • Förstärkare 2 inbyggda digitala klass D-förstärkare
 • Högtalare 1 x bas/mellanregister, 1 x diskant
 • Mått 12,0 x 16,1 x 12,0 cm (BxHxD)
 • Vikt 1,9 kg
 • Färg vit eller svart
Köp på

Hi-Fi klubben

Test: Sonos Play:1

Sonos katalog av trådlösa nätverkshögtalare är en värld att förlora sig i, men var ska man börja? Förslagsvis med Sonos Play:1.


4
Vi diggar
 • Smidig installation
 • Fukttålig
 • Flexibelt system
Vi dissar
 • Du behöver två
 • Inga ingångar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Sonos Play:1 - Liten högtalare, stora möjligheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17