Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Sennheiser Momentum in-ear

Lyxljud för rimlig peng

De charmade oss direkt med sina stilrena look. Och så fort vi satte igång musiken hade vi fått en ny favorit i Sennheiser Momentum in-ear.

När de fullstora hörlurarna Sennheiser Momentum släpptes var de snudd på unika. Sennheiser hade inte bara ansträngt sig för att göra en snygg Urbanears- och Beats-dödare, det lät riktigt, riktigt bra också. Till ett i sammanhanget rimligt pris.

Nu är Sennheiser Momentum in-ear här. Vi har provat modellen för Android, vilket innebär att fjärrkontrollen är anpassad för att funka med det systemet. I övrigt är det exakt samma lurar som till Iphone.

>>> Köp Sennheiser Momentum in-ear på Teknikmagasinet

sennheiser-momentum-in-ear

Snygga och trasselfria

Sennheiser Momentum in-ear är ett par snygga lurar i silver och rött, med en böjd design. De kommer med ett par olika gummiflänsar men vi hade gärna sett några till, för de som har antingen trånga eller väldigt vida hörselgångar.

Annons

Sladden är tunn men ändå lite platt vilket gör att den inte tjorvar ihop sig så mycket i fickan. Överlag är det en lyckad design om än inte lika iögonfallande som den stora Momentum. Fjärrkontrollen fungerar bra med ledande appar som Spotify.

Läs även
Test: Sennheiser Momentum On-ear
Test: Sennheiser Urbanite XL

sennheiser-momentum-in-ear_kontroll

>>> Köp Sennheiser Momentum in-ear på Teknikmagasinet

Charmigt rockljud

Ljudet är lätt att tycka om. Det låter kraftfullt med markerad bas och hög upplösning. Elgitarrer får precis det där bettet de ska ha och ljudet är medryckande. In-ear-lurar är alltid mindre “luftiga” i den ljudbild de målar upp, men Momentum in-ear lyckas bättre än genomsnittet.

Om vi ska leta problem är det att basen kan bli för markerad. På INXS klassiska “Need you tonight” låter det till exempel bra, men de rena, klara gitarrerna skyms en aning av att basen kryper upp och tar plats. Momentum är som gjord för rock och hiphop.

Sennheiser har lyckats igen, det är inget att säga om saken. För under tusenlappen ger Momentum in-ear ett kraftfullt, engagerande ljud som funkar för det mesta och klår de flesta. Vi ger den en varm rekommendation.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Finesser: Sladdfjärr, mikrofon
  • Frekvensomfång: 15 - 22.000 Hz
  • Impedans: 18 ohm

Test: Sennheiser Momentum in-ear

De charmade oss direkt med sina stilrena look. Och så fort vi satte igång musiken hade vi fått en ny favorit i Sennheiser Momentum in-ear.


5
Vi diggar
  • Medryckande ljud
  • Trasselfri sladd
Vi dissar
  • Aningen bastunga för en del musik
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Sennheiser Momentum in-ear - Lyxljud för rimlig peng
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17