Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Fantastiskt ljud, men designen är inte för alla

När Sennheiser klipper kabeln till sina trådlösa in-ear-hörlurar vill de uppenbarligen inte kompromissa med ljudet. Komforten är en helt annan femma. Vi har testat Sennheiser Momentum In-Ear Wireless.

Att de trådlösa hörlurarna säljer som mjukglass en varm sommardag är ett faktum. För de tillverkare som inte vill svärta ner sitt varumärke med sämre ljud, ojämn uppkoppling, överdimensionerade snäckor eller dålig batteritid är det dock inte så enkelt som att bara klippa sladden. En av lösningarna på dessa problem är att stoppa in tekniken i en liten krage som hängs över nacken. Klipsch har gjort det, Samsung har gjort det, LG har gjort det – och nu även Sennheiser.

Det fantastiska ljudet känns igen

Vi börjar med det positiva, nämligen att Sennheiser Momentum In-Ear Wireless är en av de allra mest välljudande in-ear-hörlurar vi testat. När vi recenserade den trådade modellen Sennheiser Momentum In-ear blev det ett solklart toppbetyg och de här låter lika bra. Det kanske mest imponerande är hur luftigt och öppet det låter, trots att det rör sig om in-ear-hörlurar.

Vi gillar också hur bra tekniken fungerar. I kragen sitter ett batteri som håller i 10 timmar och vi upplever aldrig några problem med bluetooth-anslutningen. Andra smarta finesser är att kragen vibrerar vid inkommande samtal och att en röst berättar hur mycket batteritid du har kvar.

Läs även: Sennheiser PXC 550 (med aktiv brusreducering)

Annons

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless är inte särskilt bekväma

Mindre kul är själva designen. Att traska omkring med kragen runt nacken är inte särskilt bekvämt, speciellt inte när jackor och halsdukar ska på. Bågen är för styv och för vid för att sitta riktigt bra, hamnar lätt på sniskan och ser ganska konstig ut. Och då ska vi inte tala om hur mycket den är i vägen när vi ligger i soffan eller på sängen och lyssnar. Det hårda etuiet hade lika gärna hade kunnat tillhöra ett par mindre on-ear-hörlurar.

Rent estetiskt är det inte heller någon fullträff. Framförallt har vi invändningar mot de plastiga, Sennheiser-stämplade ändarna. Det är trots allt dessa som folk i din omgivning kommer att lägga märke till först.

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless är i skrivande stund en tusenlapp dyrare än sitt kabelanslutna syskon. Det är ett högt pris att betala för trådlös frihet, i synnerligen när friheten kommer med en drös andra problem som i slutändan gör hörlurarna mindre bekväma och lite besvärligare att ha att göra med.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: In-ear med krage
 • Frekvensomfång: 15 Hz–22000 Hz
 • Mikrofon: Ja
 • Anslutning: Bluetooth 4.1
 • NFC: Ja
 • Batteri: Upp till 10 timmar
 • Laddningstid: 90 min

Test: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

När Sennheiser klipper kabeln till sina trådlösa in-ear-hörlurar vill de uppenbarligen inte kompromissa med ljudet. Komforten är en helt annan femma. Vi har testat Sennheiser Momentum In-Ear Wireless.


4
Vi diggar
 • Fantastiskt ljud
 • Bra batteritid
 • Lätta öronsnäckor
Vi dissar
 • Otympliga
 • Obekväm krage
 • Trist design
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless - Fantastiskt ljud, men designen är inte för alla
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17