Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Samsung Gear IconX

Ett bra val för Android-användare

Samsung Gear IconX bjuder på bra ljud, skön passform och flera finesser.

Samsungs helt trådlösa hörlurar har inbyggd träningscoach, inbyggt minne för musik och batteritid upp till sju timmar. Det mesta är ljuvligt med Gear IconX, förutom de klumpiga touch-kontrollerna.

Lätta och smidiga hörlurar

Designen är avskalad och hörlurarna är stilrent nattsvarta. Öronsnäckorna sitter väldigt bra i öronen tack vare den nätta storleken och den låga vikten. För att se till så att de håller sig på plats även under intensiv träning finns det en båge i silikon som du hakar fast i ytterörat. Du hittar enkelt din passform med tre uppsättningar av pluggar och vingar som ingår.

Frustrerande touch-kontroller

På vardera öronsnäcka sitter det tryckkänsliga kontroller. Med dessa kan du bland annat kontrollera volymen, byta spår eller spellista och svara på samtal. Tyvärr är kontrollerna svårmanövrerade och känsliga. Upprepade gånger trycker jag fel med ofrivilliga pauser av musiken som följd.

>>> Köp Samsung Gear IconX på Teknikmagasinet.

Annons

Samsung Gear IconX har ett fyra gigabyte stort inbyggt minne som du kan lagra musik på. För mig som tycker om att lämna telefonen hemma är det en välkommen finess. Har du en Samsung-telefon kan du överföra musiken trådlöst till hörlurarna, men det går långsamt. Desto snabbare går det när du kopplar in laddningsetuiet, med hörlurarna i, via usb.

Så länge jag lyssnar på en låtlista är det toppen, men om jag vill byta musik måste jag förlita mig på de tryckkänsliga kontrollerna och då blir det ofta problem. Under testperioden fick mobilen, förutom en gång, alltid hänga med.

Bra ljud för både musik och samtal

För att vara så pass nätta bjuder Gear IconX på ljud av hög kvalitet. I synnerhet låter pop, rock och metal mycket bra och bjuder på ett välbalanserat och brett ljud. Basen är däremot lite klen vilket gör att hiphop och RnB inte får den kärlek de förtjänar.

Under samtal låter röster klara och tydliga. Även mikrofonen håller hög klass och ser till att din röst hörs tydligt i den andra änden.

>>> Köp Samsung Gear IconX på Teknikmagasinet.

Peppande hörlurar – men bara för Android

Hörlurarna håller koll på hastighet, distans och kaloriförbrukning. För att ta del av datan behöver du ladda ner appen Samsung Gear – som bara finns till Android. Äger du en Iphone kan du inte ta del av någon statistik över huvud taget. Men eftersom Gear IconX varken har gps eller pulsmätare så får du ta resultaten med en nypa salt.

Batteritiden uppgår till fem timmar när hörlurarna är anslutna till en telefon, och sju timmar på egen hand. Vilket får anses som riktigt bra, särskilt med tanke på den kompakta formfaktorn. Brinner det i krokarna kan du stoppa hörlurarna i det medföljande laddningsetuiet i 10 minuter för att få en timmes speltid. Laddningsetuiet ger totalt fem timmar extra batteritid, vilket är i minsta laget.

Samsung Gear IconX har bra ljud, god passform och snabbladdning, vilket gör de till ett bra val för träningsentusiasten. Extrafinesserna lämnar mer att önska och de tryckkänsliga kontrollerna är ett frustrationsmoment vi gärna hade sluppit.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: True Wireless
 • Högtalarstorlek: Ingen uppgift
 • Bluetooth: 4.2
 • Räckvidd: 10 meter
 • Batteritid: 5 h med mobil / 7 h speltid via inbyggda minnet + 5 h i laddningsetuiet
 • Laddningstid: 2 h
 • Frekvensomfång: 20 - 20.000 Hz
 • Utbytbara öronsnäckor: 3 vingar i silikon, 3 öronsnäckor i silikon
 • Övrigt: 3,5 GB inbyggt minne, svett- och vattentålig

Test: Samsung Gear IconX

Samsung Gear IconX bjuder på bra ljud, skön passform och flera finesser.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • God passform
 • Inbyggt minne för musikuppspelning
Vi dissar
 • Frustrerande kontroller
 • Sämre stöd för Iphone
 • Batteritiden
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Samsung Gear IconX - Ett bra val för Android-användare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17