Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Samsung Galaxy S8

Bäst hittills

Samsung fortsätter att vara måttstocken för premiummobiler med Android. Galaxy S8 är en riktig supermobil på alla sätt, väl värd en fullpoängare.

Ända sedan Galaxy-serien inleddes har de mobilerna varit några av de bästa du kan köpa vid varje given tidpunkt. Kamerorna har varit i toppklass, mobilerna har alltid varit snabba och nästan varje generation har haft något som fått oss att säga “wow”.

Superläcker

Nu är Samsung Galaxy S8 här och det är den utvändigt sett största förändring Samsung gjort sedan man började med unibody-chassin i glas och metall. Galaxy S8 är slimmad, läcker och ligger ruskigt bra i näven.

Kanterna är rundade och lika blanka som fram- och baksidan, vilket ger intrycket att hela mobilen är gjort av glas. Det känns riktigt läckert, med en liten känsla av oro över vad som ska hända när den träffar asfalten av misstag. På tal om tålighet är det förresten en vattentät mobil, certifierad för 1,5 meters djup. Snyggt!

>>> Köp Samsung Galaxy S8 på NetOnNet

Annons

Superbred

När skärmen tänds ser vi att den är extra bred; bredare än vanlig widescreen. Extremt smala kanter upptill och nedtill gör att 5,8 tum amoled-skärm får plats utan att mobilen blir otymplig i handen. Det är riktigt imponerande faktiskt. Enda nackdelen är när vi kollar videor, för där blir det i regel svarta kanter på sidorna. Skärmen är helt enkelt bredare än videon.

Vår hyllning av designen begränsar sig inte heller till utsidan. Gränssnittet är läckert det med, med Android 7:s grundupplägg och en del ganska smakfulla förändringar av Samsung själva. Vi gillar att alla appar alltid finns ett nedåtsvep bort.

Skärmen är inte bara stor utan också bra. Som vanligt med Samsung är det en amoled, med de typiska mustiga färgerna och den krispiga bildkvaliteten. Skärmen är också hdr-certifierad vilket innebär att den ska kunna återge ett extra stort spann av ljus, från de allra mörkaste tonerna till väldigt ljusa. Poängen med hdr i en mobil är tveksam men det är självklart en poäng i sig att ha det, eftersom köparna gärna vill ha det senaste.

Läs även
Test: LG G6
Test: Huawei P10
Test: Sony Xperia XZ Premium

>>> Köp Samsung Galaxy S8 på NetOnNet

Kamera i toppklass

Kameran har länge varit Samsungs styrka och vi blir inte besvikna här heller. Den tar mycket fina och vältecknade bilder i de flesta situationer och i mörkare rum blir skärpan riktigt bra, bättre än flertalet konkurrenter. Optisk bildstabilisering finns också, vilket kommer väl till pass vid videofilmning.

Samsung Galaxy S8 är som vanligt fullmatad och har en extremt högupplöst skärm. Allt det innebär en hård belastning på batteriet. Vi får ut ungefär “det vanliga” ur mobilen, det vill säga en hel dag utan problem så länge vi inte kör stenhårt med den.

Numera har Samsung också inkluderat usb-c vilket man var sena med att göra. Det innebär snabb laddning och att mobilen är kompatibel med de senaste laddarna, oavsett märke.

Samsung Galaxy-serien fortsätter att vara en “benchmark” för Androidmobiler. Galaxy S8 krossar inte någon av konkurrenterna som Huawei P10 eller Sony XZ Premium. Priset är också, som vanligt, högt. Men dess kombination av hög prestanda och grym design är som helhet svårslagen.

>>> Köp Samsung Galaxy S8 på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,8”, 1440 x 2960 px
 • Processor: Exynos 8895, 8-core
 • Kamera: 8/12 Megapixel
 • Operativsystem: Android 7
 • Lagring: 64 GB
 • Mått: 149 x 68 x 8 mm
 • Vikt: 155 g

Test: Samsung Galaxy S8

Samsung fortsätter att vara måttstocken för premiummobiler med Android. Galaxy S8 är en riktig supermobil på alla sätt, väl värd en fullpoängare.


5
Vi diggar
 • Snygg design
 • Maxad prestanda
 • Kanonbra kamera
 • Vattentät
Vi dissar
 • Högt pris
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Samsung Galaxy S8 - Bäst hittills
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17