Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Samsung Galaxy Note 8

Mobilbest som är bäst

Samsungs jättemobiler har (nästan) alltid varit trevliga bekantskaper. Nu är den nyaste Galaxy Note 8 här, med flera spännande nyheter.

Vi minns när Samsungs första Note-mobil kom ut. Den kändes löjligt stor och det var många som kommenterade den. Hur ryms den i fickan, den går ju inte att använda med en hand, och så vidare. Spola fram ett antal år och jättemobiler har blivit det nya normala. 5-6 tum är standard på Androidsidan idag och nja, de ligger väl inte jätteskönt i jeansfickan.

Revanschdags

Samsung Galaxy Note har alltid varit bra mobiler med hög prestanda. Förutom ifjol då Note 7 blev ett gigantiskt fiasko efter de brinnande batterierna. Samsung är nu ute efter revansch och det är ingen tvekan om att Galaxy Note 8 är en riktig best, på flera sätt.

Dels är den såklart stor, med 6,3 tums skärm. Och dels har den som vanligt mycket muskler, med ett av marknadens snabbaste chip, superskarp skärm och utmärkt kamera.

Om vi dröjer oss kvar vid skärmen är det en qhd-historia i mer avlångt format, med amoled-panel och tunna kanter. Bildkvaliteten är otroligt bra och de tunna kanterna håller yttermåtten under någotsånär kontroll.

Annons

Utförandet i övrigt är likt Galaxy S8-serien, med blank baksida och en dedikerad knapp i sidan för Bixby, Samsungs smarta assistent. Bixby fungerar ganska bra, men knappen är lätt att komma åt vilket är väldigt irriterande. Åtminstone tills vi googlar oss fram till hur man stänger av den.

>>> Köp Samsung Galaxy Note 8 på NetOnNet

Läs även: Toshiba Canvio for Smartphone – en laddstation och backup i ett (sponsrat inlägg)

S-pennan en “edge”

Samsung Galaxy Note 8 är som vanligt tänkt att vara en flaggskeppsmobil, men inte en ersättare till S8-serien. Note 8 väljer du snarare för att den är nischad och nischen ifråga är såklart skärmpennan, S-pen.

S-pen tillför flera intressanta funktioner som till exempel översättning av text. Du kan också skriva “live messages” i till exempel Whatsapp. Det fungerar så att du skriver för hand och resultatet skickas som en animerad gif. Häftigt! S-Pen fungerar också på fler ställen i systemet än tidigare.

En populär tredjepartsapp som stöder S-pen är Microsoft Onenote, vilket är trevligt för oss som använder Windows 10. På tal om produktion och arbete finns det också plats för dubbla sim-kort. Bra för dig som till exempel reser i jobbet.

Alla Samsungs bästa mobiler har hög prestanda och självklart är inte Note 8 något undantag. Den är ruskigt snabb precis som syskonen i S8-serien. Dessutom levererar den överraskande bra batteritid och relativt snabb laddning, vilket är väl så viktigt som något annat.

>>> Köp Samsung Galaxy Note 8 på NetOnNet

Dubbla kameror till sist

En skillnad gentemot just S8-serien är att Note 8 introducerar dubbla bakåtriktade kameror. Det är något som konkurrenterna kört med länge. Tanken är att bilderna ska bli bättre och att det ska gå att skapa kvasi-professionella effekter som kort skärpedjup.

Det senare är lite tramsigt och vi tycker, ärligt talat, att det allra viktigaste med en mobilkamera är att den tar välexponerade, skarpa stillbilder oavsett situation. Hur bra fejk-oskärpan är, är faktiskt ingen dealbreaker. Med det sagt är Note 8:s kamera fantastisk, vilket vi är vana vid från Samsung. Dessutom får du de där andra möjligheterna, ifall du vill använda dem. Gott så.

Samsung Galaxy Note 8 är en grym mobil. Den är supersnabb, snygg, har en unik funktion i S-pen och en utmärkt kamera. Självklart är den också svindyr. Bland riktiga bestar till mobiler är den nog faktiskt den (eller en av de) bästa.

>>> Köp Samsung Galaxy Note 8 på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Skärm: 6,3”, 1440 x 2960 px
 • Processor: Exynos 8895 (8-core)
 • Kamera: 2 x 12 MP + 8 MP (front)
 • Androidversion: 7.1.1
 • Lagringskapacitet: 64/128/256 GB
 • Mått: 163 x 75 x 9 mm
 • Vikt: 195 g

Test: Samsung Galaxy Note 8

Samsungs jättemobiler har (nästan) alltid varit trevliga bekantskaper. Nu är den nyaste Galaxy Note 8 här, med flera spännande nyheter.


5
Vi diggar
 • Otroligt fin skärm
 • Fantastisk kamera
 • Hög prestanda
 • S-pen
 • Vattentät
Vi dissar
 • Svindyr
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Samsung Galaxy Note 8 - Mobilbest som är bäst
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17