Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Roccat Horde Aimo

Träffsäker kontroll på stor yta

Roccat Horde Aimo är ett riktigt härligt tangentbord för spelare, med sitt klockrena reglage, fräcka ljus och snygga design. Trots den avskräckande storleken.

Som vi nämnt i tidigare recensioner av Roccats tangentbord tenderar de att vara en aning stora och otympliga. Så är även fallet med Horde Aimo, men det finns nog med positiva aspekter för att kompensera för dess klumpighet.

Ljudlöst och bekvämt

Roccat Horde Aimo är ett så kallat “membranical” tangentbord, som är både mekaniskt och membraniskt på samma gång. Tangenterna är alltså en aning mjukare att trycka på och saknar den där taktila och tunga känslan som mekaniska har. Däremot är det väldigt skönt att använda då det knappt låter någonting, eftersom du inte behöver ta i särskilt mycket för att knapptrycket ska registreras.

För spel, som det här tangentbordet ändå är designat för, fungerar det galant. Det är dock inte rekommenderat att skriva längre texter på, då det helt enkelt inte känns rätt.

Stort och otympligt

Det här är som sagt ett väldigt stort tangentbord som tar mycket plats på skrivbordet, speciellt om du använder det bastanta men sköna handledsstödet som följer med. Att knapparna ligger med ett relativt brett mellanrum är visserligen bra för precisionen, men naturligtvis innebär det att schabraket behöver en stor yta för att allt ska få plats. Dock är det en ganska vacker koloss att vila ögonen på.

Annons

Reglage med precision

Tangentbordets absolut bästa funktion är utan tvekan det stora vredet uppe i det högra hörnet, som gör att du snabbt och smidigt kan kontrollera volymen, ljuset på tangenterna, skärmljus och mycket annat. Det är otroligt skönt att kunna kontrollera allt det här utan att behöva tänka på reglage på hörlurarna eller gå ur program för att justera olika funktioner. Det här är faktiskt något som alla tangentbord borde ta efter.

Precis som med många andra tangentbord för spel går det att ställa in olika fräsiga ljus på knapparna och det är lätt att ändra till olika färger, kombinationer och ljusstyrka, speciellt med Roccats egna program där du kan ställa in allt i mer detalj. Personligen kan jag tycka att det är lite överflödigt med lampor på knapparna, då man mest tittar på skärmen när man spelar, men gillar man det finns det inget att klaga på här.

Roccat Horde Aimo är verkligen ett prisvärt, snyggt och funktionellt tangentbord som passar perfekt för spelande, trots dess relativt enorma storlek. Att det är så pass ljudlöst är dessutom ett rejält plus i kanten, då ljudet av knappar kan vara störande för andra och en själv.

Jämför priser på Roccat Horde Aimo här (Prisjakt).

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar

Test: Roccat Horde Aimo

Roccat Horde Aimo är ett riktigt härligt tangentbord för spelare, med sitt klockrena reglage, fräcka ljus och snygga design. Trots den avskräckande storleken.


4
Vi diggar
  • Bra kvalitet
  • Kontrollpanelen
  • Sköna och tysta knappar
Vi dissar
  • Storleken
  • Stum och krånglig sladd
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Roccat Horde Aimo - Träffsäker kontroll på stor yta
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17