Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: RHA MA750i

Tungviktare med detaljrikt ljud

De är byggda som en stridsvagn och låter bra… efter ett tag. Vi har hårdtestat en av brittiska RHA:s bästa in-ear-hörlurar.

In-ear görs ofta med samma design. Det är lätta små snäckor som ska tryckas in i örat där de sitter fast så länge du inte hoppar runt som en galning. RHA MA750i är lite annorlunda och har en sladd som ska ligga bakom örat. Det är en ganska smart design, men för den som bär glasögon kan det bli lite oskönt.

>>> Köp RHA MA750i på Teknikmagasinet

RHA MA750i är blytunga

Anledningen till att man designat lurarna så här, är att de är tunga. RHA har byggt dem i metall och därtill är sladden tjock, vilket gör att de nog skulle falla ut ur vilket öra som helst utan lite extra hjälp.

Byggkvaliteten är kilometer före de flesta konkurrenter, och MA750i är riktigt snygga. Så snygga som jättesmå lurar kan vara i alla fall. Men ärligt talat är de lite väl tunga.

Annons

En fjärr sitter på sladden och den fungerar med  både Android och Ios; Windows Phone har vi inte testat i praktiken. Ett bra fodral medföljer också, där lurarna lätt får plats och som skyddar dem under resan.

rha-ma750i-steel

Oväntat lätt ljud

Med så tunga lurar är det lätt att tro att ljudet ska vara därefter. Det är det förvånande nog inte, åtminstone inte till en början. RHA MA750i är tvärtom ganska ljusa och basfattiga tills vi kört en “inbränning” med hög musik i ett antal timmar. Då mjuknar de i karaktären.

RHA MA750i visar sig också vara väldigt bra på att avslöja detaljer i musiken, detaljer som mer bullriga lurar missar. Antagligen är det delvis därför ljudet till en början upplevs som lite kliniskt och obehagligt. Även om basen är tunnare än i exempelvis Sennheiser Momentum in-ear, är den under full kontroll och blir aldrig överstyrd – inte ens på ohälsosamt hög volym.

RHA MA750i är inte lurarna för dig som gillar hiphop eller hårdrock. I alla fall inte om du vill ha ett “wow”-ljud som dränker stadens brus. Men föredrar du annan musik, eller bara ett mer neutralt ljud, låter de suveränt för pengarna.

>>> Köp RHA MA750i på Teknikmagasinet

rha-ma750i

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Finesser: “High res”-kompatibla
  • Frekvensomfång: 16 - 40.000 Hz
  • Impedans: 16 ohm

Test: RHA MA750i

De är byggda som en stridsvagn och låter bra… efter ett tag. Vi har hårdtestat en av brittiska RHA:s bästa in-ear-hörlurar.


4
Vi diggar
  • Detaljrika
  • Hög byggkvalitet
  • Många tillbehör
Vi dissar
  • Väldigt tunga
  • Förvånansvärt basfattigt ljud
  • Saknar mikrofon
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: RHA MA750i - Tungviktare med detaljrikt ljud
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17