Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Razer Nabu

Enkelt armband med bra funktioner

Razers senaste Nabu-armband är ett bra alternativ för den som vill ett enkelt träningsarmband med inslag av smartklocka. Komforten är dock inte den bästa.

Färgschemat i svart och neongrönt känns igen från Razers spelprylar, men det råder ingen tvekan om att det är ett aktivitetsarmband vi sätter på handleden. Displayen visar text i upplösningen 128 x 16 pixlar, men eftersom den sitter på insidan av handleden påverkar den inte det sobra intrycket som armbandet faktiskt ger.

Jämför priser på Razer Nabu här.

När det kommer till funktioner gör Razer ingenting för att slå oss med häpnad men det är inte heller något platt fall. Det finns ingen inbyggd pulsmätare och ingen inbyggd gps, men bandet gör ett bra jobb med att räkna steg, våningar och sömn. När vi jämför resultatet från Razer Nabu med andra aktivitetsarmband är det varken bättre eller sämre.

razer nabu 2 bands

Tveksam komfort

Medan andra tillverkare satsar på mjuka armband som formas efter handleden satsar Razer på en styv konstruktion med två hårda bågar som knäpps ihop. Känslan av att bära ett medeltida tortyrredskap är påtaglig, speciellt om bandet är för stort eller för litet. Du kan justera längden något genom att byta ut en del av spännet, men du bör definitivt prova innan köp.

Annons

Även när armbandet sitter som det ska är det väldigt ofta i vägen. Som just nu, när jag skriver på en bärbar dator och det skär in i handleden, när jag tar på mig en skjorta med trånga ärmar eller när jag försöker sova med det.

Bra app som gör vad den ska

I och med att bandet har inbyggd funktion för sömnanalys vill man gärna ha bra batteritid så att det inte riskerar att laddas ur på natten. Razer Nabu laddas via usb och batteriet håller i upp till sex dagar, vilket får anses vara helt okej.

Appen som används tillsammans med armbandet är väldigt lik konkurrenternas varianter och väldigt enkel att använda. Här kan du göra nödvändiga inställningar och få en tydlig överblick över den insamlade datan, men du kan också synka bandet med Apples Health eller Google Fit. Om det är någonting vi saknar så är det möjligheten att följa sin kroppsvikt.

razer nabu phone call

Kul extrafunktioner

Förutom de uppenbara träningsfunktionerna erbjuder Razer ytterligare några funktioner som förhöjer användarupplevelsen. Den mest användbara är möjligheten att få telefonens notiser direkt till armbandet. I och med att displayen rymmer så få tecken är det ingenting för längre läsning – men du kan åtminstone få ett hum om vad folk har på hjärtat när de sms:ar och skickar mail.

Du kan också använda armbandet som fjärrkontroll till mobilens kamera och utbyta kontaktinformation med andra Nabu-användare genom att skaka hand. Vi undrar dock om någon, någonsin, har använt den funktionen utanför Razers produktdemonstrationer.

Razer Nabu gör inte särskilt mycket för att imponera på oss och när det kommer till de klassiska träningsfunktionerna finns det andra armband som ger mer för pengarna. Om du å andra sidan värderar skärmen och möjligheten att läsa notiser kan det vara armbandet för dig.

Läs även
Test: Huawei P9
Test: Samsung Galaxy S7/S7 Edge
Test: Sony Xperia Z5 Premium
Test: Sony Xperia Z5 Compact
Test: Iphone 6s

Nyckelfakta
 • Typ: Aktivitetsarmband
 • Anslutning: Bluetooth, micro-usb
 • Operativsystem: Ios, Android
 • Bildskärm: Monokrom oled, 128 x 16 pixlar
 • Data: Distans, brända kalorier, aktivitet, sovaktivitet, steg
 • Batteri: Upp till 6 dagar
 • Storlek: 13,6 mm x 59,1 mm
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Razer Nabu

Razers senaste Nabu-armband är ett bra alternativ för den som vill ett enkelt träningsarmband med inslag av smartklocka. Komforten är dock inte den bästa.


3
Vi diggar
 • Vettiga funktioner
 • Bra app
 • Batteritiden
 • Tydlig display
Vi dissar
 • Otymplig konstruktion
 • Väldigt obekvämt
 • Ingen inbyggd gps
 • Ingen pulsmätare
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Razer Nabu - Enkelt armband med bra funktioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17