Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Polar V800

Gammal är äldst

V800 har några år på nacken men är fortfarande Polars flaggskepp för den seriösa löparen. Trots åldern är klockan en av de vassaste i matchen.

Polar V800 släpptes i sin ursprungsform redan 2014 då den lanserades som elitlöparens och elitmotionärens bästa vän. Än idag ligger modellen i Polars frontlinje och är fortfarande en favorit för de som ställer höga krav på funktionalitet, statistik och möjligheten att kunna följa en tydlig plan med sin träning.

Det som gör att V800 håller tre år senare är för att tekniken och funktionerna även idag matchar konkurrenternas främsta försäljningsargument. Den har ruttplanerare precis som Suunto Spartan Sport Wrist HR och TomTom Cardio Spark 3, den stoltserar med 13 timmars batteritid likt Garmin Chronos och den har nyligen fått en kompabilitet med Gopro.

Polar V800 kommer tyvärr inte med integrerad pulsmätare, men däremot har en uppdaterad version av Polars pulsband H10 släppts. För en liten slant extra får du marknadens mest pålitliga pulsmätning och då spelar det mindre roll att du inte får den direkt via handleden.

Polar V800 är enkel, tydlig och pålitlig

Här snackar vi tydlig och logisk menynavigering. Vare sig du vill kicka igång en spontanrunda, ett eget skräddarsytt träningspass via webbtjänsten Polar Flow eller ett konditionstest, så hittar du det smidigt efter bara ett par knapptryck. De fem sidoknapparna har tydliga roller och ser till att man inte går vilse i menyerna.

Annons

Polar V800 har kanske inte den mest iögonfallande displayen, men den gör utan tvekan sitt jobb där grafik fått ge plats för enkelhet.

Sviktande komfort och design

Polar V800 har nästintill allt på sin sida, förutom utseende och känslan när den sitter runt handleden. Klockan är relativt klumpig, armbandet stramar åt rejält och displayen är trist. Det tjocka gummibandet är krångligt att ta av och på, samtidigt som det lämnar irriterande märken på huden.

Till skillnad mot konkurrenter som Suunto Spartan och Garmin Chronos är Polar V800 en klocka man inte gärna har på sig efter träningspasset. Laddningssladden är även i en klass för sig när det kommer till onödigt krånglig utformning. Räkna med ett antal försök innan du lyckas träffa rätt.

Polar V800 är fortfarande en favorit som piskar de flesta av sina mer moderna konkurrenter. Även om designen inte är den mest iögonfallande, är gränssnittet och menynavigeringen av absoluta världsklass.

Nyckelfakta
  • Batteritid: GPS upp till 13 timmar
  • Vattentät: Ner till 30 meter
  • Displaystorlek: 23 x 23 mm
  • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, hastighet och förbrukade kalorier

Test: Polar V800

V800 har några år på nacken men är fortfarande Polars flaggskepp för den seriösa löparen. Trots åldern är klockan en av de vassaste i matchen.


4
Vi diggar
  • Tydligt gränssnitt
  • Lätt att sätta igång schemalagda pass
  • Snabb och exakt gps
Vi dissar
  • Åtstramande och klumpigt armband
  • Tråkig design
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Polar V800 - Gammal är äldst
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17