Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Polar M600

Mångsidig men långsam smartklocka

Polar M600 är en fullmatad smartklocka med mängder av funktioner. Tyvärr lider den av tröga synktider och svag batteritid.

 • Polars första smartklocka designad för träning är en fröjd att använda och möjligheterna är stora för dig som gillar planering och uppföljning framför datorskärmen. Planerar du hellre dina rundor i samma sekund som du går utanför dörren och lägger dem till historien så fort du trycker på stoppklockan, så finns det bättre alternativ.

Jämför priser på Polar M600 här.

Polar Flow – Träningsdagbok och planeringsverktyg i ett

Polar Flow är Polars webbtjänst och app där du registrerar dina träningspass, schemalägger framtida rundor och får ut en mängd statistik. Det är ett utmärkt verktyg för den som är torsk på strikta program och tydliga mål. Vill du köra enkilometersintervaller med sju repetitioner, vila en minut mellan seten och ligga i en pulszon på 165-175 slag, så är det till webbtjänsten du ska hålla dig. App-versionen låter dig endast sätta upp enklare mål i form av längd och tid, vilket minst sagt är begränsat. App-versionens huvudsakliga syfte är att synka över dina aktiviteter från M600 till Polar Flow.

För att få in Polar Flow på klockan måste du först ladda hem appen Android Wear till din Android eller Iphone, sedan ladda ner appen Polar Flow till din telefon och sist synka ner appen till klockan via Android Wear. Först därefter kan du planera dina träningspass på detaljnivå via webbtjänsten eller den nedbantade app-versionen. För att göra passen tillgängliga på klockan måste du tyvärr se till att synka efter varje uppdatering. Däremot gillar vi att man får en påminnelse när ett träniningspass börjar närma sig. Som jag tidigare nämnt finns det bättre och mer prisvärda alternativ än Polar M600, för den som snabbt vill komma igång med sin träning.

Läs även
Test: Fitbit Blaze
Test: Tomtom Cardio Spark + Music

Annons
polar-m600_vit

Ta fram ett skräddarsytt träningsprogram

I webbtjänsten tar du enkelt ta fram ett träningsprogram baserat på ett lopp du vill springa i framtiden. Under tiden programmet fortlöper och du registrerar dina rundor anpassas ditt program därefter. Det vill säga att intensitet, pulszoner och längden på passen kan förändras under programmets gång. Ni har nog förstått att Polar Flow är en tjänst att räkna med vid det här laget. Men hur är upplevelsen i övrigt?

Grym touchdisplay och smidig navigering

Med alla sina tekniska möjligheter är klockan i grunden enkel och lättmanövrerad. Du kommer snabbt in i menystrukturen och det är en fröjd att svepa sig fram mellan de olika funktionerna. Ett stort orosmål var hur touchdisplayen skulle klara regn och rusk, men efter en regnig Göteborgsrunda släppte oron. Touchdisplayen funkade till och med att navigera genom mina tunna löphandskar, ett stort plus nu när det är dags att vänja sig vid kallare väder.

polar-m600_svart

Trög synkning och kort batteritid

Polar M600 är förstås inte utan brister. Synkningstiden av dina aktiviteter och batteritiden är två av dem. För dig som snabbt vill få in dina aktiviteter i Polar Flow eller aktivitetsmätare som Runkeeper eller Strava är synkningstiderna långa. För att synka ett distanspass på tre timmar fick jag vänta en hel kvart innan jag kunde utvärdera aktiviteten. Gillar du landsvägscykling kan batteritiden vara i minsta laget. Det utlovas åtta timmar kopplad till telefonen, men under mina tester uppskattar jag den till betydligt mindre än så.

Mängder med appar till Android och Iphone

Till Android är det andra bullar. Via Google Play kan du lyssna på musik, via Strava och Runkeeper kan du logga träningsrundor direkt och via Google Maps kan du få vägbeskrivningar. Samtliga appar slukar dock batteritid och ska du vara ute en längre tid gör du bäst i att undvika att sätta igång dessa appar. Under intensiva intervalpass kommer Google Play till sin rätt. Men försök inte byta musik under rundan, för då pausas aktiviteten automatiskt och då måste du manuellt sätta på aktiviteten igen.

Polar M600 är en bra träningsklocka som dessutom är snygg att bära till vardags. Mängden av funktioner och appar gör klockan mångsidig, men batteritiden och den långsamma synkningen gör den också lite trögare än många konkurrenter.

Läs även våra jämförande tester
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Batteritid: GPS upp till 8 timmar, GPS + Musik: upp till 6 timmar
 • Vattentät: Ner till 10 meter
 • Displaystorlek: 23,5 x 23,5 mm
 • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, puls, förbrukade kalorier och sömn
 • Lagring: 4 GB
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Polar M600

Polar M600 är en fullmatad smartklocka med mängder av funktioner. Tyvärr lider den av tröga synktider och svag batteritid.


3
Vi diggar
 • Planeringsverktyget Polar Flow
 • Menyer och gränssnitt
 • Många funktioner till Android
Vi dissar
 • Långsam synkning
 • Få funktioner till Iphone
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Polar M600 - Mångsidig men långsam smartklocka
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17