Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Panasonic TX-58DX700E

Prisvärd tv med framtidsteknik

Knappt har vi lärt oss vad 4k innebär innan det är dags för nästa nymodighet. Panasonic DX700E har stöd för hdr, men eftersom det i dagsläget är ont om material är det ingenting du nödvändigtvis kommer att märka av på ett tag.

Panasonic TX-58DX700E är snygg och välbyggd 58-tummare med minimalistisk design och tunn ram. Vi gillar verkligen att det går att placera fötterna i två olika lägen beroende på om man vill ha dem längst ut eller lite närmare mitten och att kontakterna på tv:ns baksida är dolda bakom avtagbara paneler.

Jämför priser på Panasonic TX-58DX700E här.

Bra och avskalat operativsystem

För något år sedan började Panasonic trycka in Firefox OS i sina tv-apparater och det fungerar riktigt bra. Det är responsivt, tydligt och hyfsat logiskt. Att det numera går att pinna saker till hemskärmen gör att man slipper se mängder av alternativ som man ändå aldrig använder sig av.

Fjärrkontrollen är av klassiskt snitt. Om man inte är kund hos Netflix kan man störa sig på att det finns en stor dedikerad Netflix-knapp, men i alla andra avseenden är det en ganska anonym fjärrkontroll som gör vad det ska

Annons
panasonic TX-58DX700B skyline

Bra bild för pengarna

Full hd-material ser riktigt bra ut, men om du vill ha det allra mesta av din nya tv så är det 4k-material som gäller. Med alla effekter på ser det så färgstarkt och onaturligt ut att det knappt går att titta åt tv:ns håll, men efter att ha finjusterat inställningarna ser det riktigt bra ut. Till filmen väljer vi helst det utmärkta True Cinema-läget och när vi spelar gör spelläget sitt bästa för att hålla nere responstiden. Om man ska invända mot någonting så är det att betraktningsvinklarna inte är de bästa, vilket kan vara värt att tänka på om du inte sitter rakt framför tv:n. Det finns inte heller något stöd för 3d.

Panasonic TX-58DX700E stöder hdr

En av tv:ns mer framträdande egenskaper är att den har stöd för hdr. Hdr står för high dynamic range och är en teknik som potentiellt ska ge högre kontrast och ett bredare färgspektrum. I dagsläget finns det ett dussin uhd-bluray-filmer att titta på (spelarna lanseras i vår) och en Netflix-serie (Marco Polo) – men med tiden lär det bli mer.

Att tv:n stöder hdr innebär dock inte att den har specifikationerna för att göra tekniken rättvisa, och även om Panasonic TX-58DX700E kittlar ögonen med sin hdr-återgivning saknar vi den djupaste svärtan från dyrare modeller.

Panasonic TX-58DX700E är tveklöst en väldigt trevlig tv som till ett överkomligt pris levererar den senaste tekniken. Huruvida det är rätt att satsa på hdr redan nu är nästa sekundärt när tv:n är så bra i övrigt.

Läs fler tester av tv-modeller med 4k-upplösning
Sony KD-55XD8505
TCL Cityline S79 U55S7906
Philips 55PUT6401
LG 55UH770

Nyckelfakta
 • Upplösning: 3840 x 2160 px
 • Storlek: 58 tum
 • Hdr-stöd: Ja
 • 3D: Nej
 • Operativsystem: Firefox OS
 • Högtalare: 10 x 2 watt
 • Vikt: 24 kg
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Panasonic TX-58DX700E

Knappt har vi lärt oss vad 4k innebär innan det är dags för nästa nymodighet. Panasonic DX700E har stöd för hdr, men eftersom det i dagsläget är ont om material är det ingenting du nödvändigtvis kommer att märka av på ett tag.


4
Vi diggar
 • Bra bild
 • Firefox OS
 • Hdr-stödet
Vi dissar
 • Inte ”riktig” hdr
 • Enstaka kontakter att bakåtriktade
 • Ingen 3d
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Panasonic TX-58DX700E - Prisvärd tv med framtidsteknik
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17