Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Kompakt och prisvärd

Nokia 6600 Slide

6600 Slide är en motreaktion på allt större och tyngre mobiltelefoner. Har den vad som krävs för att bli en vinnare i den tuffa mellanklassen?

Här har vi en av de minsta mobiltelefonerna från Nokia. 6600 Slide är en smidig 3g-mobil i mellanprisklassen. Trots att den är konstruerad i plast känns den väldigt gediget byggd och den ligger skönt i handen. Kvalitetskänslan råder det ingen brist på och dess tyngd uppskattas. I sitt lilla format känns skärmen på 2,2 tum mer än tillräckligt stor. Den utskjutbara nummerknappsatsen känns också helt rätt där knapparnas storlek och användbarhet fungerar utmärkt.

Funktionell med alla basfunktioner

6600 Slide har alla de vanliga basfunktionerna en modern mobil ska ha. Användarvänligheten ligger på en hög nivå tack vare ett beprövat och funktionellt gränssnitt. Det mesta kommer man åt enkelt utan att skjuta ut knappsatsen vilket känns skönt. Funktioner för kalendern, kameran, nytt sms och telefonboken kommer du snabbt och enkelt åt via en knapptryckning. Dessutom återfinns Nokias knackkommandon. Knacka på telefonen två gånger så visas klockan. Knacka på den två gånger när det ringer så stängs ringsignalen av. Detsamma gäller alarmfunktionen och det uppskattas särskilt av mig som är snooze-skadad.

Bland de förinstallerade extraprogrammen hittar vi webbläsaren Opera Mini som är bra på att läsa webbplatser som inte är anpassade för mobiltelefoner. Nokia Maps följer också med och guidar dig snabbt fram till din destination i form av vägbeskrivningar. Om du ansluter en bluetooth-gps kan den även använda sig av denna.

Musikspelare och kamera, såklart

Trots sitt lilla format är den här telefonen även en relativt kapabel musikspelare. Något analogt hörlursuttag finns inte, men däremot går det bra att koppla ljudet via micro-usb-anslutningen eller bluetooth. Kameran på 3,2 megapixel med led-blixt tar hyfsade mobilbilder. Dessutom har den en enkel video-inspelningsfunktion.

Annons

Toppmobil i mellanklassen

Det är svårt att hitta några större brister med den här mobilen. Nokia 6600 Slide bör passa alldeles utmärkt till alla de som vill ha en liten och smidig mobil, men som klarar sig utan de allra senaste funktionerna.

Specifikationer
 • Audio MP3, MP4, AAC, eAAC+, WMA
 • Video h.263, h.264, mpeg 4
 • Mått 90x45x11 mm
 • Vikt 110 gram
 • Skärm 2,2”, 320 x 240 pixlar
 • Standby 240 h
 • Taltid 4 h
 • Kamera 3,2 Megapixel med ledblixt
 • Minne MicroSD (512MB medföljer)
 • OS Symbian Series 40

Kompakt och prisvärd

6600 Slide är en motreaktion på allt större och tyngre mobiltelefoner. Har den vad som krävs för att bli en vinnare i den tuffa mellanklassen?


4
Vi diggar
 • Kompakt och välbyggd Lättanvänd Prisvärd
Vi dissar
 • Saknar avancerade funktioner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Kompakt och prisvärd - Nokia 6600 Slide
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17