Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Neato Botvac D6 Connected

Smart robotdammsugare

Med snygg design, god sugförmåga och uppkoppling mot dina smarta prylar passar Neato Botvac D6 Connected in i varje större hushåll.

Fokus för Neato Botvac D6 är familjer med husdjur. Roboten tar hand om djurhåren genom att den rör upp dem från golvet och filtrerar sedan allt genom ett filter ombord. Detta påstår Neato tar bort många allergener och gör luften renare. Den suger dessutom upp de små, korta hundhåren.

Förstår många språk

En mycket positiv sak med Botvac D6 är att du aldrig kan säga att du inte kunde sätta igång roboten. Det finns mängder av sätt. Du kan använda din smartphone, chatbotten på Facebook, IFTTT, schemaläggningen i appen eller någon av dina personliga röststyrda assistenter. Ett bra sätt att börja är att använda appen. I den kan du styra roboten och se exempelvis hur lång tid det tog och hur stor yta roboten städade senast den var igång.

Köp Neato Botvac D6 Connected på NetOnNet.

Hittar i huset och gör kartor av det

Det som gör Botvac D6 smart (och dyr) är att den har LIDAR. Det är en teknik som använder laser för positionering och navigering. Självkörande bilar använder samma teknik. Fördelen med LIDAR är att roboten kan skapa våningskartor. Det är virtuella kartor som ligger i Neato-appen och som du kan använda för att antingen sätta virtuella avgränsningslinjer eller för att se var roboten befinner sig eller var den har dammsugit när den är klar. Tack vare “LaserSmart”-teknologin blir det inte ett enda virrvarr på mattorna, utan de blir fluffiga och fina med lite spår av att roboten har varit där.

Annons

Avgränsningslinjerna är smarta och funktionella för att till exempel säga att roboten inte ska köra över och suga upp allt LEGO eller att den inte ska trassla in sig i sladdarna som ligger i hörnet. Neato är även förvånansvärt smidig på att ta sig runt i huset. Hinder på några centimeter är inga problem, bordsben och liknande är inte heller omöjligt.

Inga fler engångspåsar

Likt många robotdammsugare använder Neato inte vanliga dammsugarpåsar. Istället finns det en liten plastbehållare som du tömmer varje gång. Detta är bra både för plånboken och miljön. Det går dessutom lätt och smidigt att bara lyfta upp behållaren på roboten och sedan hälla ut dammet i en papperskorg. Har det fastnat något stort i behållaren kan du plocka av filtret och få en mycket stor öppning att tömma ur.

Har du stora ytor?

Då är Botvac D6 en perfekt kompanjon till en mindre handhållen dammsugare. Har du däremot mycket saker och/eller inte så stora ytor kan du fortfarande tycka att Neato är ett bra köp, men då får du nog vara beredd på att dammsuga lite mer för hand. Det som den gör bäst är att få det att se snyggt ut. Mattor ser fina ut och golv blir renare än de varit på länge. Tack vare att du kan schemalägga roboten kan du dessutom komma hem till ett nystädat hus och slipper göra det själv.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Anslutning: 2,4 GHz Wi-Fi
 • Funktioner: Historik, avgränsningslinjer, våningskartor.
 • Batteritid: 120 min (stöd för snabbladdning)
 • Navigering: Laser
 • App: Android och iOS

Test: Neato Botvac D6 Connected

Med snygg design, god sugförmåga och uppkoppling mot dina smarta prylar passar Neato Botvac D6 Connected in i varje större hushåll.


4
Vi diggar
 • Stöd för Google Home, IFTTT och mobilen
 • Enkel och modern design
 • Lätt att komma igång med
 • Lär sig våningarna
 • Avgränsningslinjer
Vi dissar
 • Dålig uppsugning i hörn och skarvar
 • Högljudd och långsam
 • Långt hår och ryamatta fastnar undertill
 • Högt pris
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Neato Botvac D6 Connected - Smart robotdammsugare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17