Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
3

Test: Motorola Moto 360 (2nd gen)

Stor, stilren smartklocka

Den är rund, enkel och riktigt snygg. Motorola gör mycket rätt med sina senaste smartklocka Moto 360.

Om folk ska köpa en smartklocka bör den se ut som en vanlig klocka. Därför har designerna snabbt rört sig bort från kantiga rymdskepp som den första Samsung Galaxy Gear, till modeller som Motorola Moto 360.

Jämför priser på Motorola Moto 360 (2nd gen) här.

Riktigt snygg

Motorola Moto 360 är en rund klocka med metallboett och läderarmband. Den har bara en knapp, som tar dig hem till grundmenyn och resten av navigationen sker direkt på pekskärmen. Klockan finns i 42 och 46 millimeters diameter och är stor-men-inte-grotesk. Kommentarerna vi får är genomgående positiva: det här är en snygg klocka.

Det medföljande armbandet är i brunt läder men är du inte nöjd med färg eller material kan du enkelt byta ut det själv eller hos en urmakare. Det är nämligen av standardtyp. Det borde alla alla smartklockor ha!

Läs även – Test: 5 smarta klockor

Annons
null

På undersidan av boetten sitter en optisk pulsmätare vilket innebär att Moto 360 har de flesta sensorer du kan behöva förutom gps. Men gps är å andra sidan mer av en tränings-grej och det här är ingen träningsklocka. Puls- och stegmätning verkar fungera bra och vi får ungefär samma mätningar under en rask promenad, som med en konkurrerande modell i samma prisklass.

Rund men ändå inte

Pekskärmen är stor och vacker och känns rapp att använda. Tyvärr har Motorola däremot inte gjort den helt rund. Tittar man noga så syns en rak kant undertill, där skärmen slutar. Den är mest märkbar i menyläget, när vi bläddrar mellan olika appar.

En icke-rund skärm låter som en försumbar grej, men det häftiga med en klocka som Moto 360 är ju att den ser ut som en elegant, klassisk modell som bara råkar ha pekskärm, snarare än en liten dator med armband. Att skärmen då inte är helt rund förstör det estetiska intrycket.

null

Med så pass stor skärm blir såklart batteritiden inte spektakulär, särskilt inte med urtavlan ”always on”. Vi får ut mer än en hel dag vilket, jämfört med andra Android Wear-klockor, är godkänt men inte jättebra. Laddaren är förresten jättebra, med magnetisk koppling som gör att du slipper krångla i en sladd.

Den har en smärre designmiss och priset på 3500 kronor är lite väl saftigt. Men om inte det avskräcker dig är Moto 360 en av de snyggaste och bästa klockorna med Android.

Läs även – Test: 5 smarta klockor

null

Nyckelfakta
 • Processor: 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400
 • Skärm: 1,37/1,56”, 360 x 325 px / 360 x 330 px
 • Batteri: 300/400 mAh
 • Lagring: 4 GB
 • Vattentät: IP67 (1 m)
 • Mått: 46 x 11 mm (46 mm)
 • Vikt: 63 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Motorola Moto 360 (2nd gen)

Den är rund, enkel och riktigt snygg. Motorola gör mycket rätt med sina senaste smartklocka Moto 360.


3
Vi diggar
 • Snygg design
 • Många finesser
Vi dissar
 • Utnyttjar inte runda skärmen
 • Högt pris
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Motorola Moto 360 (2nd gen) - Stor, stilren smartklocka
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17