Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Moov Now

Din personliga träningscoach

Allt för många träningsarmband faller under kategorin ”roliga prylar som snart samlar damm”. Moov Now skiljer sig från mängden på så vis att den faktiskt hjälper dig med träningen.

Det har varken pulsmätare eller display, men ändå är Moov Now ett av de roligaste och mest användbara träningsarmbanden vi testat. Medan andra armband tävlar i att hålla koll på vad du äter och hur du mår är Moov Now helt fokuserad på träning. I dagsläget finns det stöd för cykling, löpning, simning, boxning och gång.

Moov Now hänger med på på träningspasset

Moov Now består av en liten kapsel som knäpps fast i ett band i gummi. I den vattentäta kapseln sitter ett klockbatteri som håller i upp till sex månader, vilket är oerhört smidigt eftersom du slipper tänka på laddning. Det följer med två band med olika längd för att du ska kunna bära Moov Now runt handleden eller ankeln, beroende på aktivitet.

I och med att allting händer i appen och i dina hörlurar måste du ha med dig telefonen, vilket kan vara värt att tänka på om du har en stor telefon. Telefonen används dels för att hålla koll på din distans med hjälp av telefonens gps, men också för att ge feedback och uppmuntrande tillrop i hörlurarna.

Moov-Now_sova

Bra träningsprogram

Innan träningspasset synkar du Moov Now med din telefon och väljer något av träningsprogrammen. Under testperioden har vi framförallt joggat, och det är också här man har lagt mest krut.

Annons

Träningsprogrammen har namn som förklarar vad vi har att vänta och snart hittar vi en favorit i form av intervallprogrammet ”run farther and easier” som finns i en mängd olika svårighetsgrader. Om du överträffar antalet steg per minut föreslår den snabbt att du ska välja en högre svårighetsgrad – och om du springer för långsamt kommer du att få dina fiskar varma.

Läs även
Test: Fitbit Blaze
Test: Jawbone UP3
Test: Sony Smartband 2
Test: Razer Nabu

Utmaning så att det räcker och blir över

Förutom att kartlägga distans och antalet steg per minut håller bandet koll på hur mycket du svänger med fötterna och hur hårt du slår ner fötterna i marken. Utifrån den insamlade datan få du sedan tips av typen ”Låtsas att du springer på glödande kol” och ”försök att landa mer på framsidan av foten för att minska belastningen”. Om du springer helt rätt ger den ifrån sig sporadiska pling för att konfirmera att du gör rätt, och om du vill ha ännu mindre feedback finns det ett menyval för det.

Hur stor nytta en mer erfaren löpare har av Moov Now vågar vi inte uttala oss om, men efter att ha kikat på de tuffare svårighetsgraderna kan vi konstatera att det åtminstone finns utmaning så att det räcker och blir över.

Moov-Now_simning

Tveksam sömnanalys

Om du har använt en app som Runkeeper kommer du inte heller att bli besviken på hur träningspassen loggas i den utmärkta appen – och att försöka stiga i nivå och få nya medaljer blir snabbt ett beroende.

Förutom träningsfunktionerna erbjuder Moov Now sömnanalys, men efter att ha jämfört resultatet med några andra armband på marknaden kan vi konstatera att den är lite väl generös med att dela ut sömntimmar.

Om du är ute efter ett aktivitetsarmband som loggar ditt liv, håller koll på din sömn och ger dig tips om hur många glas vatten du ska dricka kommer du att bli besviken. Om du däremot vill ha ett band som hjälper dig med din träning finns det en stor chans att Moov Now är produkten för dig.

Nyckelfakta
 • Funktion: Aktivitetsarmband
 • Vikt: 150 gram
 • Sensorer: Rörelsesensorer, stegmätare, sömndetektor
 • Systemkrav: Android/Ios
 • Battertitid: 6 månader
 • Färger: Svart, vit, blå, och röd
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Moov Now

Allt för många träningsarmband faller under kategorin ”roliga prylar som snart samlar damm”. Moov Now skiljer sig från mängden på så vis att den faktiskt hjälper dig med träningen.


4
Vi diggar
 • Bra träningsfunktioner
 • Vattentät
 • 6 månaders batteri
 • Prisvärd
Vi dissar
 • Kräver telefon
 • Dålig sömnanalys
 • Svår att knäppa fast
 • Krävs två för boxning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Moov Now - Din personliga träningscoach
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17