Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Mobvoi Ticwatch S

Uppstickare som presterar på topp

Ticwatch S spurtar in på marknaden i en sportig look och med en arsenal av funktioner.

Det visade sig att tillräckligt många ville investera i Kickstarter-projektet Ticwatch. En smartklocka med inbyggd gps, pulsmätning, inbyggd minne och som bygger på Googles plattform. Men även om du inte ”backade” projektet när det begav sig har Ticwatch S fortfarande ett konkurrenskraftigt pris.

Snygg och plastig på samma gång

Ticwatch S har en klassisk rund urtavla och displayen fyller ut hela skärmen. Till vänster sitter den enda fysiska knappen som aktiverar klockan eller tar dig tillbaka till huvudmenyn. För allt annat använder du skärmen för att navigera mellan apparna och funktionerna. Touch-skärmen svarar oftast bra, men svettiga fingrar under ett träningspass kan ställa till det. Skärmen svarar sämre när du scrollar mellan träningspassets mätvärden och när det är dags att sätta på stopp krävs det ibland några extra frustrerande tryck på stoppknappen innan den svarar.

Byggkvaliteten känns något plastig och billig, men designen är däremot både fräsch och sportig. Eftersom gps-chippet är inbyggt i själva armbandet är det tyvärr inte utbytbart.

Mångsidig smartklocka med fokus på träning

När det kommer till aktivitetsmätning har Ticwatch S en mängd statistik att erbjuda. Det är tydligt att tillverkaren Mobvoi har sneglat på Apple Watch och dess aktivitetsringar när de utvecklat sin hälsoapp. Sätt upp mål för din fysiska aktivitet och slut de färgglada ringarna som representerar antal steg, aktiv tid och aktivitet per timme.

Annons

För dina mer regelrätta träningspass använder du förinstallerade Google Fitness eller någon av de alla tredjepartsapparna som Runkeeper eller Strava. Klockan kan även användas för sömnregistrering, men då behöver du ladda ner appen “Sleep as Android”. Var noga med att klockan är fulladdad innan du går och lägger dig, för sömnregistreringen slukar batteri.

Stabil musikspelare och snabb överföring

Lämnar du gärna mobilen hemma men gillar att lyssna på musik när du tränar så finns det fyra gigabyte minne att lagra musik på. Registrera dig för ett Google Play Music-konto och skapa spellistor i din dator. I Google Play för du antingen över din köpta musik eller så nyttjar du Googles musikbibliotek för att synkronisera spellistorna till klockan offline. När du väl kommit igång fungerar det snabbt och smidigt, men klockan måste vara ansluten till ett trådlöst nätverk. Tyvärr saknar klockan stöd för andra musiktjänster som Spotify och musiken kan enbart överföras via Google Play Music.

>>> Köp Ticwatch S på NetOnNet.

Skenande batteritid och rädd för vatten

På pappret utlovas 48 timmar, men Ticwatch S börjar leta sig ner till mot låg batterisiffror redan mot slutet av den första dagen. Om du lägger in ett längre träningspass och lyssnar på musik får du räkna med att ladda klockan på kvällen.
Som det träningsfreak och den musikälskare jag är behöver jag ladda klockan varje kväll, och det är jag inte nöjd med.

Ticwatch S är med sin IP67-klassning skyddad mot svett och damm. Jämfört med konkurrenter som Fitbit Versa och Apple Watch är den med andra ord inte helt vattentät. Det gör att du varken kan simma eller duscha med klockan, trots att designen och materialet ger skenet av att klara det mesta.

Ticwatch S har en härligt sportig look, många bra funktioner och tillgång till Google Plays enorma apputbud. Det är imponerande att den har inbyggd gps, vilket gör att den sticker ut från konkurrenter som Fitbit Versa. Kan du leva med det mediokra batteriet och att den inte är skapt för vattenliv så är Ticwatch S ett mycket bra val.

>>> Köp Ticwatch S på NetOnNet.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Batteritid: Upp till 48 timmar
 • Vattentålig: Damm och svett (Inte för simning eller i duschen)
 • Displaystorlek: 45 mm i diameter
 • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sömn, sträcka, höjdmeter, hastighet, puls och förbrukade kalorier

Test: Mobvoi Ticwatch S

Ticwatch S spurtar in på marknaden i en sportig look och med en arsenal av funktioner.


4
Vi diggar
 • Sportig look
 • Inbyggd pulsmätning och gps
 • Musikspelaren
 • Prisvärd
Vi dissar
 • Medioker batteritid
 • Inte vattentät
 • Inget stöd för Spotify
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Mobvoi Ticwatch S - Uppstickare som presterar på topp
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17