Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Mobvoi Ticwatch Pro

Stil och prestanda i prisvärd utmanare

Den senaste träningsklockan från Mobvoi är också den mest avancerade. Ticwatch Pro har gott om kraft och massor av finesser till ett imponerande pris.

Ticwatch Pro är en smartklocka med många ansikten, såväl bildligt som bokstavligt talat. Med pulsmätning direkt på handleden, inbyggd gps samt inbyggt minne för musik har den det mesta som den ambitiösa motionären kan önska sig. Och med Googles eget operativsystem, Wear OS, får du tillgång till hundratals appar och därmed en mer mångsidig klocka än flera andra konkurrenter.

Stöder flera träningsappar

Google Fit, som är en förinstallerad träningsapp, låter dig snabbt komma igång med din löprunda, cykeltur eller ditt styrketräningspass. Aktiviteterna kan du sedan synka till samma app i din smartphone för att ta del av ytterligare statistik.

Loggar du dina aktiviteter i Strava eller Runkeeper finns möjligheten att länka samman dessa konton i Google Fit. Då synkas dina aktiviteter automatiskt till vald träningsapp. Men du kan också ladda ned tredjepartsappar som Strava, Runkeeper och MyFitnessPal via Google play för att logga din träning. Vilket sätt du än väljer så fungerar det utmärkt på Ticwatch Pro.

>>> Köp Ticwatch Pro på NetOnNet här.

Annons

Stilren, solid och stor

Ticwatch Pro har, precis som lillasyskonet Ticwatch S, en rund urtavla. Skillnaden är att Pro-modellen har två knappar istället för bara en som den enklare S-modellen. Den extra knappen är ett välkommet tillägg som tar dig till huvudmenyn direkt. Med den andra knappen kan du välja att starta en valfri app. Håller du in samma knapp får du fram en meny där du kan välja att starta om, stänga av eller gå in i ”Essential mode”. Jag kommer till det sistnämnda lite längre ner.

Precis som med Ticwatch S använder du den tryckkänsliga skärmen för att navigera mellan appar och funktioner. Skärmen reagerar bra, men fortfarande kan regn eller svett ställa till det.

Designmässigt är Ticwatch Pro betydligt snyggare och lyxigare än Ticwatch S. Urtavlan i stål andas kvalitet, precis som knapparna. Det som talar emot är klockans storlek och vikt, vilket gör att den inte är speciellt skön att sova med – ett måste, såklart, om du vill registrera din sömn. Däremot är den tillräckligt stilren för att du ska vilja bära den även till vardags.

>>> Jämför priser på Ticwatch Pro här (Prisjakt).

Dubbla skärmar ger längre batteritid

Ticwatch Pro kan användas i två lägen: Smart mode och Essential mode. I Essential mode, som är klockans strömsparläge, utlovas 30 dagars batteritid på en laddning. Kompromissen, som namnet antyder, är att du bara får tillgång till de allra enklaste funktionerna: tid, datum och stegräkning. I det här läget används en sekundär monokrom skärm för att spara på batteriet, till skillnad mot den överlägsna oled-skärmen i Smart mode.

När du går tillbaka till Smart mode, klockans ursprungsläge med tillgång till samtliga funktioner och appar, uppdateras du med notifikationerna som du missat under tiden du varit i Essential Mode. Räkna med att konfronteras av ett mer eller mindre frenetiskt vibrerande, som du inte kan komma undan.

Vid normal användning i Smart mode inklusive ett träningspass och flitigt musiklyssnande räcker batteriet i ett dygn. Det innebär att du också kan sova med klockan och mäta din sömn utan att behöva ladda samma kväll. Men då får du räkna med att behöva ladda klockan på morgonen. Jämfört med Ticwatch S har Pro märkbart bättre batterikapacitet. Det stod klart efter att jag använt båda klockorna samtidigt under en hel dag.

Bra prestanda ger bra flyt

Ticwatch Pro har gott om resurser innanför skalet. Systemet flyter på sömlöst när du scrollar i menyerna, startar en aktivitet eller lyssnar på musik. Gps-signalen hittas blixtsnabbt och aktiviteterna registreras utan friktion. Den synkar snabbt över dina aktiviteter och musiköverföringen går smidigt via Google Play. Med ett par trådlösa hörlurar kan du njuta av trådlös träning, utan en skumpande mobil i fickan. Ticwatch S var inte långsam på något sätt, men Pro är märkbart snabbare.

Klockan tål svett och damm, men den är, precis som sin lillebror Ticwatch S, inte helt vattentät. Att simma med den är således inte ett alternativ.

Ticwatch Pro erbjuder hög prestanda och många möjligheter till ett svårslaget pris, även om den kanske inte lyckas locka över de allra mest professionella utövarna. För alla andra är den ett utmärkt val när det kommer till både funktioner och design.

>>> Köp Ticwatch Pro på NetOnNet här.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Operativsystem: Wear OS, Google
 • Storlek: 45 x 12,6 mm
 • Skärmtyp: Oled 1,39” (400 x 400 px) + FSTN
 • Processor: Qualcomm Snapdragon Wear 2100
 • Lagringskapacitet: 4 GB
 • Nätverk / anslutningar: BT; Wi-Fi: 802.11bgn 2.4GHz
 • Aktivitetsmätning: Steg, aktiva minuter, sömn, sträcka, höjdmeter, hastighet, puls och förbrukade kalorier.
 • Vattentålighet: IP68. Simning rekommenderas inte.

Test: Mobvoi Ticwatch Pro

Den senaste träningsklockan från Mobvoi är också den mest avancerade. Ticwatch Pro har gott om kraft och massor av finesser till ett imponerande pris.


4
Vi diggar
 • Snygg design
 • Inbyggd gps
 • Inbyggd pulsmätare
 • Musikspelare
 • Prisvärd
Vi dissar
 • Inte vattentät
 • Ganska stor
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Mobvoi Ticwatch Pro - Stil och prestanda i prisvärd utmanare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17