Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Miiego Boom

Kaxiga hörlurar för gymmet och gatan

Stilrena hörlurar med tungt ljud för (nästan) alla tillfällen.

Miiego Boom är ett par trådlösa on ear-hörlurar som utvecklats för att passa lika bra hemma i soffan som på gymmet och ute på stan. Kåporna och huvudbandet är gjort i lättviktigt material och det följer med ett extra par svettsäkra öronkuddar, som går att tvätta.

Sköna, stilrena och svettsäkra

Om trådlösa on-ear-hörlurar ska kunna konkurrera mot de allt mer populära true wireless-hörlurarna på gymmet gäller det att leverera skön komfort. Och på den fronten har Miiego lyckats ta fram ett par hörlurar som är lätta utan att kännas plastiga. De sitter åt ordentligt med hjälp av det anpassningsbara huvudbandet, men kramar inte åt för hårt.

När jag kör mer dynamisk styrketräning som pull-ups och armhävningar sitter hörlurarna lika stadigt som de gör på löpbandet. Vid mer intensiv styrketräning upplever jag däremot att kåporna kan bli varma och svettiga runt öronen. Det gör att de inte heller är lämpade för löppass. Till löprundan rekommenderar vi istället ett par trådlösa in-ear-hörlurar. Men när det kommer till svett så är det inga problem eftersom de medföljande sportkåporna går att tvätta.

Utseendet går inte att klaga på. Standardkåporna är av konstgjort läder och den nattsvarta, matta designen ger ett stilrent intryck som gör att jag vill använda de lika mycket när jag tränar som när jag går på stan.

Annons

Diskreta knappar kan förbättras

Knapparna för att kontrollera volym, svara på samtal, byta låt, stänga av/sätta på samt aktivera bluetooth hittar du på den högra kåpan. Att använda knapparna, som är av silikon, fungerar för det mesta bra. Men eftersom de saknar tydliga konturer är det svårt att känna sig fram till rätt knapp. Det leder till flera frustrerande knapptryck som vi gärna hade varit utan.

Tungt ljud för hård träning

Boom imponerar med en kraftig ljudbild. Basen skapar rejält tryck på trumhinnan och erbjuder samtidigt ett brett register som lockar fram ljuva toner i de flesta musikstilar. Allra bäst presterar dem när jag sätter på tung elektronisk musik eller hiphop. Att hörlurarna presterar så pass bra ljudmässigt gör att styrketräningen får sig ett lyft.

Den inbyggda mikrofonen gör ett gott jobb med att plocka upp min röst och än så länge har ingen klagat på att de inte kan höra mig.

Trådlöst och trådat

Med en batteritid på 22 timmar klarade jag mig en vecka på en laddning. Skulle det vara så att du missar att ladda hörlurarna så följer det med en lyxig sladd i tyg så att du kan fortsätta lyssna.

Det finns inte mycket att klaga på när det kommer till Miiegos trådlösa on-ear-hörlurar. Med läcker design, kraftfullt ljud och skön passform är Boom en högpresterande hörlur när du vill komma i form eller bara promenera på stan.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: Trådlösa on-ear
 • Frekvensomfång: 20 Hz - 20 kHz
 • Bluetooth: Ver: 4.1. Räckvidd: 10 m.
 • Batteritid: 22 h
 • Kåpor: Ett par i PU-läder, ett par i svettsäkert tyg som går att tvätta
 • Vikt: 287 g
 • Övrigt: Fodral medföljer
 • Rekommenderat pris: 1.699 kr

Test: Miiego Boom

Stilrena hörlurar med tungt ljud för (nästan) alla tillfällen.


4
Vi diggar
 • Skön passform
 • Snygg design
 • Tungt ljud
 • Svettsäkra kåpor som går att tvätta
Vi dissar
 • Blir varma under intensiv träning
 • Svårnavigerade knappar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Miiego Boom - Kaxiga hörlurar för gymmet och gatan
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17