Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Marshall Stanmore Multiroom

Rockar järnet i hemmets alla rum

Det var så klart bara en tidsfråga innan Svenska Zound Industries Marshall-högtalare skulle få multiroomstöd. Vi har testat mellanmodellen Stanmore.

Det är inte bara Sonos som kan det här med uppkopplade multiroomlösningar. För en tid sedan testade vi till exempel Urbanears första modeller på marknaden och nu är det dags Marshall. Eftersom även Marshall-högtalarna tillverkas av svenska Zound Industries finns det många likheter med Urbanears högtalare – men också några viktiga skillnader.

Jämför priser på Marshall Stanmore Multiroom här (Prisjakt).

Marshall Stanmore Multiroom andas rock ‘n’ roll

Först och främst har vi det yttre. Marshall-högtalarna spinner vidare på de ikoniska gitarrförstärkarnas formspråk och andas verkligen rock ’n’ roll. Större än Acton och mindre än Woburn är Stanmore en tung och välbyggd pjäs som känns rakt igenom rätt: från den svarta vinylen till de räfflade mässingsrattarna och den snirkliga logotypen.

I en försänkning på högtalarens ovansida sitter fyra rattar: volym, bas, diskant och källa. Allting går dock att styra med hjälp av den tillhörande appen så fort högtalaren är uppkopplad. För att ansluta den till nätverket används Google Home-appen som finns till Android och Ios, och sedan är det bara att köra. Här finns inte bara stöd för Spotify Connect, Airplay, Chromecast och bluetooth utan också hederlig rca-ingång för att koppla in skivspelaren.

Annons

>>> Köp Marshall Stanmore Multiroom på NetOnNet

Smarta förval

Marshalls egna app kommer du framförallt att använda om du köper flera högtalare och vill använda flerrumsfunktionerna, men den används även för att finjustera ljudet och för att lägga till Spotifylistor eller internetradiokanaler på de sju förvalsplatserna. Förvalen kommer du sedan åt genom att vrida den högra ratten till rätt siffra och trycka till. Vips startar musiken, utan att du behöva hala fram mobiltelefonen.

Kraftfullt ljud som fyller rummet

När det kommer till ljudet bjuds det på ordentlig kraft, väl lämpad för skränig rockmusik och krig med grannarna. Det går i dagsläget inte att stereopara två högtalare i appen, men den funktionen ska tydligen dyka upp senare.

Efter att ha vridit upp volymen och låtit Stanmore jobba kan vi konstatera att den duger alldeles väl till ett medelstort vardagsrum. Men samtidigt som det är tufft och respektingivande kan öronen tröttna på det skarpa mellanregistret och den lite instängda ljudbilden. Det platta ljudet uppmuntrar till experimenterande med tonkontrollerna, men här gäller det att ha tungan rätt i mun. Bas finns det hur mycket som helst av, men det är lätt att den blir bullrig och okontrollerad.

Marshall Stanmore Multiroom är en välbyggd högtalare som låter bra och har alla de funktioner som vi önskar av en multiroomkomponent hösten 2017. Men framförallt är det en tuff högtalare, uppfriskande befriad från allt vad pastell och skandinavisk design heter.

>>> Köp Marshall Stanmore Multiroom på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Maxeffekt: 75 watt
  • Frekvensomfång: 50–20 000 Hz
  • Anslutningar: Chromecast, Airplay, Spotify Connect, Bluetooth 4.1, 3,5 mm, rca
  • Mått: 350 x 185 x 185 mm
  • Vikt: 4,7 kg

Test: Marshall Stanmore Multiroom

Det var så klart bara en tidsfråga innan Svenska Zound Industries Marshall-högtalare skulle få multiroomstöd. Vi har testat mellanmodellen Stanmore.


4
Vi diggar
  • Snygg design
  • Många anslutningsmöjligheter
  • Tungt ljud
Vi dissar
  • Högt pris
  • Det går att få bättre ljud för pengarna
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Marshall Stanmore Multiroom - Rockar järnet i hemmets alla rum
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17