Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Marshall Minor II BT

Tungt ljud utan trassel

Marshall har länge imponerat med sina fasligt snygga och välljudande hörlurar, till ett inte alltför smärtsamt pris.

Nu har de släppt en ny version av sina trådlösa hörlurar, som utan tvekan levererar båda delarna samt en tveklös lyxkänsla och bekvämlighet. Frågan är dock om de små men starka lurarna är prisvärda?

Trasselfria lättviktare

Det här är verkligen inga lurar du kommer att skämmas att bära bland folk. Marshalls typiskt kromade design och höga kvalitet på materialet sticker verkligen ut bland andra enfärgade och trista in ear-lurar.

Minor II BT känns otroligt “lätta” i öronen eftersom de knappt väger någonting, vilket inte gör dem lika ansträngande att använda som många andra hörlurar när man lyssnar en längre tid. De går även att smidigt anpassa för just dina öron med dess justerbara loop. Dessutom tenderar inte den korta sladden och den lilla kontrollpanelen att flänga runt och störa, utan vilar lätt på nacken. Att lurarna inte går djupt in i hörselgången är i det stora hela skönt, men i bullriga miljöer kan det dock bli svårt att höra musiken och de minst hörselskadade passagerarna i kollektivtrafiken kan troligtvis höra vad du lyssnar på.

Dock kan kontrollpanelen vara lite flyktig, då jag sällan får igång den på första försöket eftersom knapptrycket registreras som något annat än det jag önskar. Funktionen som gör att du kan pausa musiken genom att trycka ihop de två magnetiska lurarna är däremot väldigt smidig och förhindrar dessutom trassel och knutar i fickan.

Annons

Tung ljud för det mesta

Ljudet låter fantastiskt med tung elektronisk musik eller låtar med mycket bas. Dessvärre blir det inte ett lika gott resultat med distade gitarrer och lugnare spår, vilket känns en aning märkligt då Marshall framförallt är kända för sina bas- och gitarrförstärkare. Podcasts och radio kräver dock en ganska hög volym när man är utomhus eller bland mycket folk, men det är visserligen inget ovanligt för den här typen av lurar.

Batteritiden på de utlovade 12 timmarna är en oerhört skön detalj, då man inte behöver tänka på att det ska ta slut under längre resor eller ens under flera dagars användning. Dock är det inget ovanligt i dagens trådlösa lurar, men det är uppskattat. Dock har det hänt några gånger att lurarna har tappat kopplingen med mobilen i en till två sekunder.

Marshall Minor II är helt enkelt ett par riktigt kapabla lurar med bra ljud, väldigt skön passform och en design som slår det mesta. Prislappen på 1300 kronor är kanske en aning saftig, men samtidigt värt det du får för pengarna.

Marshall Minor II BT finns i svart, brunt och vitt.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelakta
 • Typ: Trådlösa in-ear (med sladd mellan hörlurarna)
 • Element: 14,2 mm
 • Frekvens: 20 - 20.000 Hz
 • Trådlös teknik: BT 5.0 med aptX
 • Batteritid: 12 h
 • Färgval: Svart, brunt, vit
 • Vikt: 22,5 g

Test: Marshall Minor II BT

Marshall har länge imponerat med sina fasligt snygga och välljudande hörlurar, till ett inte alltför smärtsamt pris.


4
Vi diggar
 • Cool men diskret design
 • Bekvämligheten
 • Tung bas
 • 12 h batteritid
Vi dissar
 • Ej perfekta för alla musikgenrer
 • Bullerkänsliga
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Marshall Minor II BT - Tungt ljud utan trassel
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17