Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Marshall Mid ANC

Nu med aktiv brusreducering

Zound Industries har på senare tid gett oss flera finfina lurar med Marshall-märket på och deras första modell med aktiv brusreducering är inget undantag.

Marshalls hörlur Mid har kommit i en ny trådlös utgåva. Den heter Marshall Mid ANC och ANC står naturligtvis för active noise cancelling – aktiv brusreducering. I vanlig ordning är det svenska Zound Industries som ligger bakom hörlurarna och formspråket har de lånat från Marshalls ikoniska gitarrförstärkare, med mässingsdetaljer och snygg läderimitation på kåporna. Den här gången följer det även med ett lådformat etui med utsida i läderimitation och rött tyg på insidan. Läckert!

>>> Köp Marshall Mid ANC på NetOnNet

Imponerande batteritid och bra passform

När det kommer till det formmässiga är det ingenting nytt och komforten är helt okej. Någonting vi uppskattar är att bågen mer oval än rund, vilket får den att följa huvudets form och ge ett slimmat intryck. Möjligen kan man tycka att de klämmer åt lite väl hårt om öronen, men de riskerar i alla fall inte att ramla av.

Det följer visserligen med en trevlig spiralsladd – men de här lurarna ska såklart användas trådlöst och att parkoppla dem med en smarttelefon eller någon annan ljudkälla är precis så enkelt som det ska vara. Hörlurarnas batteritid är upp till 20 timmar med brusreduceringen påslagen och 30 timmar utan. Det är mer än godkänt. För att inte säga jättebra.

Annons

Vi vill återigen ta tillfället i akt att hylla Marshall för den lilla knappen som går att trycka i flera olika riktningar. Att det inte finns några svåråtkomliga knappar att memorera eller några oprecisa touch-ytor håller frustrationen på ett minimum när vi ska byta låt eller justera volymen. Det finns bara en ytterligare knapp och den används för att slå på och av den aktiva brusreduceringen.

Läs även
Test: Marshall Monitor Bluetooth
Test: Marshall Stanmore Multiroom

Marshall Mid ANC levererar ett fint allroundljud

När vi tar på oss hörlurarna möts vi av ett trevligt och lättlyssnat allroundljud. Diskanten är klar och basen finns där, men det finns definitivt andra hörlurar som levererar mer tyngd i det lägre registret. Ljudet är bättre än godkänt men i direkt jämförelse med vissa andra hörlurar saknar Mid ANC det där lilla extra som sveper med lyssnaren och väcker engagemang.

Den stora nyheten är som sagt brusreduceringen, som gör ett hyfsat jobb med att eliminera sus och lågfrekvent brummande. Det är inte den mest effektiva brusreduceringen vi testat, men inte den sämsta heller. Det ska dock sägas att de tjocka kuddarna släpper igenom mindre ljud än många andra on-ear-hörlurar vilket hjälper brusreduceringen på traven. Om du åker flygplan eller störs av en brummande fläkt råder det ingen tvekan om att Mid ANC kommer att göra din tillvaro trevligare.

Marshall Mid ANC låter lika bra som vi förväntar oss från varumärket och med aktiv brusreducering ombord är erbjudandet ännu starkare. Med det sagt är priset tillräckligt högt för att vi ska börja snegla på hörlurar som kostar några hundringar mer – och i det segmentet är konkurrensen ruggigt hård.

>>> Köp Marshall Mid ANC på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: On-ear
 • Högtalarelement: 40 mm
 • Aktiv brusreducering: Ja
 • Anslutning: Bluetooth, 3,5 mm
 • Frekvensomfång: 20 Hz – 20 kHz
 • Batteri: 20 h med brusreducering, 30 h utan
 • Laddning: Micro-usb
 • Inbyggd mikrofon: Ja
 • Vikt: 208 gram

Test: Marshall Mid ANC

Zound Industries har på senare tid gett oss flera finfina lurar med Marshall-märket på och deras första modell med aktiv brusreducering är inget undantag.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Mycket bra batteritid
 • Rockig design
 • Stänger ute ljudet
Vi dissar
 • Brusreducering inte i klass med de bästa
 • Klämmer åt om öronen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Marshall Mid ANC - Nu med aktiv brusreducering
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17