Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Lucid Sound LS30

Lyxigt spelljud utan sladd

Lucid Sound LS30 är ett mångsidigt och välljudande spelheadset med allroundkvaliteter som dessutom ser riktigt bra ut.

Tycker du också att spelheadset brukar se så gräsliga ut att du inte vill sätta dem på huvudet ens när du är ensam? I så fall ska du titta närmare på Lucid Sound LS30, som med sitt avskalade formspråk och sin avtagbara mikrofon skulle kunna passa in i stort sett var som helst. Det känns premium snarare än blinkade rymdskepp – och vi gillar det.

Jämför priser på Lucid Sound LS30 här.

lucid-sound-ls30_side

Trådlöst och välbyggt

Den stora grejen med Lucid Sound LS30 är – förutom kvalitetskänslan och den snygga designen – att det är trådlöst och att det går att koppla in i det mesta. Du kan till exempel sätta in usb-dongeln i datorn och börja lyssna direkt, använda den medföljande adaptern för att ansluta hörlurarna till din Xbox One-handkontroll eller lyssna trådat från smarttelefonens hörlursuttag. Om du vill använda headsetet till Playstation 4 måste du först sätta dongeln i en usb-port och sedan dra en optisk digital kabel från spelkonsolens ljudutgång till dongeln. Det är ett extra moment, men det funkar.

Det ska dock sägas att usb-dongeln är i största laget och att den har en tendens att blockera andra ingångar, särskilt när den optiska kabeln är instucken i dess sida.

Annons

Intuitiva kontroller och vettiga finesser

Hörlurarna ger ett gediget och tungt intryck och du känner verkligen av att du har någonting på huvudet. De välstoppade kuddarna sluter tätt om öronen och stänger ute det mesta av omgivningen. Om man gillar det eller inte är en fråga om tycke och smak, men personligen föredrar jag lite öppnare och luftigare kåpor framför total avskärmning (och svettiga öron). Med tanke på hur mycket man har satsat på det yttre är det lite konstigt att det inte följer med någon väska eller åtminstone en liten påse för att bära med sig dem.

Yttersidorna av de vridbara kåporna fungerar som två stora knappar. När du trycker på den vänstra stängs ljudet av och när du trycker på den högra stänger du av mikrofonen. Om du ens använder mikrofonen. Den går nämligen att ta av. Runt knapparna sitter vridbara plastringar för att reglera ljudvolym och mikrofonkänslighet och det fungerar alldeles utmärkt.

lucid-sound-ls30

Lucid Sound LS30 har klassiskt stereoljud

Många spelheadset i prisklassen stoltserar med olika typer av surroundljud men här är det klassisk stereokonfiguration med två ljudkanaler som gäller. Ljudet är föga oväntat bättre balanserat än vad vi är vana vid från spelheadset och om du vill ha mer bas eller diskant kan du ställa in detta genom att klicka på eq-knappen. Om du ansluter hörlurarna till en enhet med sladd för att lyssna på musik får du dock leva med att basen är ganska framträdande.

Utmärkta ljudegenskaper

Musik och film låter riktigt bra, men framförallt är det i spel som hörlurarna kommer till sin fulla rätt. Vid vissa spel visar det sig att vi gillar ursprungsläget, medan andra mår bra av mer bas eller mer diskant. Sammantaget är det en väldigt ren, distinkt och väldigt stor ljudupplevelse som erbjuds. Ljuden är tydligt separerade från varandra, på ett sätt som ger en känsla av att man faktiskt befinner sig där, på rymdfärjan, i staden eller på slagfältet.

När man sitter framför datorn och spelar är en sladd inte hela världen, men när man sitter framför tv:n och spelar är trådlöst att föredra alla dagar i veckan. Lucid Sound LS30 är ett riktigt bra headset för ändamålet och egentligen är det bara den höga prislappen som talar emot det.

Läs även: Roccat Renga (test)

Nyckelfakta
 • Typ: Stereoheadset, over ear
 • Element: 50 mm
 • Frekvensrespons: 20–20 000 Hz
 • Anslutning: Usb 2.0, optisk kabel, 3,5 mm
 • Batteritid: Upp till 15 timmar
 • Vikt: 355g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Lucid Sound LS30

Lucid Sound LS30 är ett mångsidigt och välljudande spelheadset med allroundkvaliteter som dessutom ser riktigt bra ut.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Skön passform
 • Hög kvalitetskänsla
Vi dissar
 • Hög prislapp
 • Ingen väska
 • Stor dongel
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Lucid Sound LS30 - Lyxigt spelljud utan sladd
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17