Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Logitech G513

Mekanisk produktivitetskämpe

Med mekaniska brytare, belysning och avskalad, svart design är Logitech G513 ett elegant och funktionellt alternativ bland mekaniska tangentbord.

I och med den enkla men snygga designen passar tangentbordet lika bra vid gaming-datorn som vid skrivbordet på kontoret. I det här testet kommer vi att fokusera på det senare.

Snyggt och enkelt

Tangentbordet har inget flex och lagom mycket tyngd vilket gör att det känns premium. Brytarna finns som linjära och ickelinjära. Ickelinjära brytare har en liten “kulle” som man måste över när man trycker ned tangenten, medan de linjära inte har det. Detta innebär att ickelinjära brytare har mer feedback och låter mer, medan linjära är tysta och mycket mer jämna.

Den borstade mörkgrå metallen på ovansidan gör att tangentbordet passar in överallt och ser betydligt dyrare ut än vad det egentligen är. Det har även en mycket ljus RGB-belysning, och tangenterna blir nästan blankt svarta när man stänger av belysningen.

Något som däremot inte är lika trevligt är lösningen med sladdar. Det krävs nämligen två sladdar för full funktionalitet. En är för själva tangentbordet och en är till RGB-belysningen. Detta gör att det går en mycket tjock kabel ur tangentbordet. Dessutom sitter kabeln fast i tangentbordet permanent vilket gör att om den går sönder är hela tangentbordet sönder, och då måste man lämna in det för lagning. Vid normal användning är detta något som inte borde hända, men det skulle vara trevligt att veta att man kan byta kabel om det händer något.

Annons

Perfekt för kontoret

Har man ett jobb där man skriver mycket är det trevligt att ha ett bra verktyg för detta. Generellt sett är mekaniska tangentbord bra eftersom det aldrig är tvekan om man har tryckt ned tangenten eller inte. Det har också 26-key rollover, vilket innebär att tangentbordet kan registrera upp till 26 tangenter samtidigt. Att det dessutom är lätt att rengöra är såklart också ett plus.

>>> Köp Logitech G513 på NetOnNet.

I Logitechs mjukvara finns det dessutom en funktion där man kan se hur hårt man trycker på de olika tangenterna ifall man vill göra det mer ergonomiskt och bra för händerna när man skriver. Man kan också ställa in makron för tangentbordet. Dessa kan sedan enkelt laddas ned till tangentbordet, så att de fungerar även när man byter dator. Mjukvaran är förvånansvärt intuitiv.

Det medföljande armstödet är också ett mycket trevligt tillägg. Det gör att händerna kommer upp från skrivbordet och hamnar på en precis lagom mjuk yta och även närmre tangenterna så att handlederna inte är så uppåtriktade.

Tyst och lysande för gaming

Logitech G513 fungerar också bra för gaming, speciellt med sina makron och rgb-belysningen, som är mycket stark. I mjukvaran finns det flera olika belysningsalternativ att välja på, eller så gör du ditt eget. Det är även här du kan stänga av windows-knappen när du vill spela. Dessutom är de linjära brytarna tillräckligt tysta för att de i andra änden av mikrofonen inte ska höra ditt tangentbord. För dig som vill ha lite extra känsla i tangenterna ingår det även gaming-tangenter i kartongen. Dessa är lite mer skålade och mycket sköna när man ska spela, men lite konstiga när man skriver med tangentbordet.

>>> Köp Logitech G513 på NetOnNet.

Logitech G513 är ett utmärkt val i den mekaniska tangentbords-djungeln. Det sticker inte ut för mycket men är samtidigt ett fullfjädrat mekaniskt tangentbord. Dessutom gillar vi mjukvaran och att det är så lätt att göra makron, som även fungerar när man byter dator.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Test: Logitech G513

Med mekaniska brytare, belysning och avskalad, svart design är Logitech G513 ett elegant och funktionellt alternativ bland mekaniska tangentbord.


4
Vi diggar
  • Avskalad design
  • Sköna, mekaniska tangenter
  • Bra mjukvara
Vi dissar
  • Tjock kabel som sitter fast
  • Låter skramligt i de stora tangenterna
  • Inte billigt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Logitech G513 - Mekanisk produktivitetskämpe
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17