Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Libratone Too

Vändbar vinnare

Libratone har släppt sin minsta högtalare någonsin. Libratone Too är både snygg och välljudande och i rätt händer är den snudd på perfekt.

Libratone Too är lite som en palindrom. Du vet, ord eller meningar som blir samma baklänges som framlänges. Det är svårt att veta åt vilket håll den beigea cylindern ska ligga och svaret är vilket som helst. Libratone Too jobbar efter en rundstrålande princip där ljudet sprids i alla riktningar. Det visar sig fungera riktigt bra, särskilt för exempelvis ett kök eller ett hotellrum, där man flyttar på sig medan högtalaren spelar.

Tryck på fågeln

Kontrollerna sitter ovanpå och inskränker sig till en strömknapp och en touch-historia med Libratones fågellogotyp. Ett svep med fingertoppen höjer eller sänker volymen, som kan bli riktigt hög.

Batteritiden är generös: 12 timmar på pappret är bättre än många. Högtalaren är inte vattentät men stänksäker, för att användas “pool side”.

libratone-too-cloudy-grey

Jazzar loss

Ljudmässigt är Libratone Too en lyckad satsning. Den saknar möjligheten att ställa in ljudprofil som företagets större modeller har, men det ljud som finns är bra, med rund och varm ton och gott om volymresurser. Som vanligt är det smartast att ställa volymen på högtalaren på en lagom nivå och sedan finjustera med mobilen.

Annons

Vi trivs med i stort sett all musik vi spelar på Libratone Too. Särskilt jazz av typen John Coltrane, där alla instrument får plats och den pigga basen springer runt och gör volter i bakgrunden. Ljudet sprids väl och det blir varken bullrigt eller för stickigt i diskanten.

Ibland komprimeras ljudet hörbart av signalprocessorn, för att inte styra över. Det märks särskilt på en krävande låt som The Knifes ”Silent shout”. Just lite tuffare elektronisk musik eller hårdrock är högtalarens lite svagare punkt och andra högtalare kan erbjuda mer attityd.

Libratone har lyckats med Too. Den har inga särskilda finesser men bra och kompakt design och riktigt bra ljud räcker långt.

libratone-too_turkos

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Libratone Too

Libratone har släppt sin minsta högtalare någonsin. Libratone Too är både snygg och välljudande och i rätt händer är den snudd på perfekt.


4
Vi diggar
  • Grymt ljud för storleken
  • Kompakt design
  • Stänksäker
  • Bra batteritid
Vi dissar
  • Komprimerar dynamiken ibland
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Libratone Too - Vändbar vinnare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17