Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Test LG PH3

Kul design – blygsamt ljud

LG PH3 är inte bara utformad som en bordslykta – det är en bordslykta! Idén känns märklig och självklar på samma gång, men hur bra är den på att spela musik?

På papperet är LG PH3 en ganska rättfram högtalare. Den har tio timmars batteritid, laddas upp med usb och paras till valfri enhet med hjälp av bluetooth. På sidan finns en knapp för att starta och stoppa musiken, en parningsknapp och två knappar för att justera volymen. Om du inte vill lyssna trådlöst finns det en 3,5-millimetersingång bakom en diskret lucka.

Det rekommenderade priset är 699 kronor men när vi håller högtalaren i handen känns den dyrare. Den höga vikten och den låga tyngdpunkten vittnar om att det är en pryl som ska stå stadigt på bordet istället för att följa med på skogspromenaden.

En lysande idé, eller?

Den stora grejen med LG PH3 är den inbyggda belysningen som ger högtalaren ett helt eget uttryck. Med en knapp på högtalarens undersida kan du växla mellan olika färger. Vår favorit är den flimrande varianten som ska efterlikna en riktig låga. LG själva hävdar att högtalaren passar lika bra på nattduksbordet som i trädgården och efter att ha provat båda varianter kan vi konstatera att påståendet stämmer.

Tyvärr finns det ingen funktion som låter ljuset skifta i takt med musiken, vilket får hela funktionen att kännas lite lösryckt. Om du redan har en bra bluetooth-högtalare kan du till exempel ställa ett värmeljus bredvid den och få samma effekt. Det hade också varit trevligt om LG hade hoppat över att trycka sin logga på själva lyktan.

Annons

Till skillnad från andra högtalare i LG:s nya PH-serie är PH3 inte vattentät, vilket är en nackdel om man skulle glömma kvar dem i augustinatten bland kräftklor, urdruckna snapsglas och sensommarregn.

lg-ph3-colors

LG PH3 är inte för partyprissar

Högtalaren har en uteffekt på tre blygsamma watt. Det är inte särskilt mycket, men det duger för bordsplacerad stämningsmusik även när samtalsvolymen höjs framåt småtimmarna. Vi gillar också att högtalaren låter åt alla håll, vilket gör den väldigt lättplacerad.

Desto mindre kul är själva ljudet, som saknar tryck, tyngd och det där svårdefinierade som får oss att vilja vrida upp volymen. I LG:s reklammaterial pratar man om ljud för audiofiler, vilket rimmar illa med vad högtalaren kostar, hur den ser ut och vad den gör.

Det är ett hyfsat neutralt ljud som presenteras men i direkt jämförelse med liknande högtalare är det stumt, vasst och väldigt fattigt på bas. Akustisk gitarr, piano och skönsång klarar sig galant, men om du har några som helst partyambitioner kommer du att bli besviken. Vi skrev tidigare att LG PH3 rent estetiskt gör sig lika bra på nattduksbordet som i trädgården. Men om vi ska väga in ljudet lutar vi mer åt att lämna den på nattduksbordet, trots allt.

Läs även: tester av kompakta trådlösa högtalare
Audio Pro Addon T3 – Dynamiken själv
Audio Pro Addon T9 – Charmar både ögon och öron
Audio Pro Addon T10 – Tungt ljud i snygg förpackning
Audio Pro Addon T12 – Väldesignad tyngd
Audio Pro Allroom Air One – Tufft ljud i läderskrud
Creative Soundblaster Free – Smart och prisvärd sommarhögtalare
Denon Cocoon Home – En kokong som rockar hårt
Marshall Kilburn – Praktisk och tuff
Philips BT6000B – Prisvärd och snygg
Samsung R6 Wireless 360 – Batteridrivet dinosaurieägg
Samsung Level Box – Dyr nykomling
Sony SRS-X55 – Anonym men välljudande

Nyckelfakta
 • Uteffekt: 3 watt
 • Trådlös teknik: Bluetooth
 • Ingångar: Usb, aux
 • Batteritid: Upp till 10 timmar

Test LG PH3

LG PH3 är inte bara utformad som en bordslykta – det är en bordslykta! Idén känns märklig och självklar på samma gång, men hur bra är den på att spela musik?


2
Vi diggar
 • Designen
 • Kul idé
 • Överkomligt pris
 • 360-gradersljud
Vi dissar
 • Tråkigt ljud
 • Fattig bas
 • Inte vattentät
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test LG PH3 - Kul design – blygsamt ljud
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17