Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: LG G6

Mycket muskler för pengarna

LG struntar i gimmickarna och släpper en nonsensfri mobil som är både bra och lite tråkig.

Minns ni förra året? LG hade återuppfunnit hjulet. Deras nya mobil G5 skulle ha en modulär design som gjorde det möjligt att ha en “unibody”-design med hög byggkvalitet och utbytbart batteri. Två saker som tidigare inte kunnat kombineras. Som bonus skulle det gå att docka in olika tillbehör i mobilen.

Jämför priser på LG G6 här (Prisjakt).

Total omstart, igen!

Vi gillade konceptet med G5 och blev riktigt kära i vidvinkelkameran. Men köparna tyckte inte om det och LG dumpade därför allt och började om. Du som köpt in dig i G5:an med tillbehör av olika slag: sorry!

Missräkningen med LG G5 var förresten inte den enda. Även G4 året innan hade en spektakulär design, med möjligheten att ha läderklädd baksida. Inte heller det gick hem. Därför är det inte så konstigt att LG nu struntar i gimmickarna och släpper en mobil med en neutral och, om vi ska vara hårda, lite anonym design.

Annons

Mobilen ger ett välbyggt intryck men är inte lika läcker som Huawei P10 eller Samsung Galaxy S8. Snarare påminner den om Sonys större mobiler, med lite kantig och brutal utformning. Ett stort plus är att LG G6 nu är vattentät, med samma ip-klassning som just Sonys och Samsungs flaggskepp.

Läs även
Test: Huawei P10
Test: Samsung Galaxy S8
Test: Sony Xperia XZ Premium

Samma vida kamera

Nog om design, det är i övrigt ganska sig likt från ifjol. Kameran ser ut att vara precis densamma, med två separata linser varav en mycket vidvinklig: perfekt för att fota interiörer eller vida landskap. Bilden blir förvrängd men det är lite av poängen.

Kameran tar överlag skarpa och vältecknade stillbilder, med bra färgbalans och möjlighet till 4k-upplöst video. Appen har de vanligaste kontrollerna på en insvepbar meny. Det går snabbt att starta kameran och ta en första bild.

Skarp och fin skärm

Skärmen är LG:s vana trogen mycket bra, med mycket bra skärpa. Formatet är ett snäpp vidare än widescreen vilket verkar vara lite av årets trend. Tack vare mycket tunna skärmkanter utnyttjas också framsidan av mobilen maximalt, precis som på Samsungs nya flaggskepp.

Under huven sitter en Snapdragon 821. Det är inte den snabbaste som finns längre, snarare fjolårets värsting. Men det gör i sin tur att priset kan sänkas gentemot konkurrenterna.

LG G6 tuffar på bra i alla vanliga arbetsmoment. Som vanligt är också frågan inte hur snabb mobilen är idag utan om ett år. Där är det omöjligt att uttala sig, men tidigare modeller som vi långtestat har visat sig hålla farten bra.

Prisvärd racer

LG G6 är en estetiskt anonym mobil med hög prestanda. Även om den inte erbjuder något direkt nytt sedan ifjol är det fortfarande en bra mobil, till ett lägre pris än de värsta konkurrenterna. LG får hoppas att G5-köparna inte känner sig så snopna att de byter märke.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,7”, 1440 x 2880 px
 • Processor: Snapdragon 821, 4-core
 • Kamera: 13/13 Megapixel
 • Operativsystem: Android 7
 • Lagring: 32/64 GB
 • Mått: 149 x 72 x 8 mm
 • Vikt: 163 g

Test: LG G6

LG struntar i gimmickarna och släpper en nonsensfri mobil som är både bra och lite tråkig.


4
Vi diggar
 • Vattentät
 • Grym skärm
 • Vidvinkelkamera
Vi dissar
 • Inte utbytbart batteri längre
 • Inte det allra värsta i prestanda
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: LG G6 - Mycket muskler för pengarna
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17