Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
4

Test: Lenovo Yoga 900

Förbättrad lyxhybrid

Mer muskler och bättre batteritid. Lenovo har förbättrat Yoga 900 på de områden där det mest behövdes.

Lenovos nya lyx-laptop är här och av någon anledning har den bytt namn. Föregångaren hette Yoga 3 Pro men “fyran” får istället namnet Yoga 900.

Jämför priser på Lenovo Yoga 900 här.

Bygger vidare på supertunnis

Vi testade den föregående modellen Yoga 3 Pro under en längre tid och hann lära känna den ganska väl. Det var på de flesta sätt en mycket bra ultralätt laptop. Den kunde svänga 360 grader runt och bli en media-tv eller en surfplatta, den hade superskarp skärm och den var dessutom riktigt snygg, med det läckra klockarmbands-liknande gångjärnet.

Nackdelarna var att den var dyr sett till prestanda (15000 kronor för en Core M-processor, yikes!) och hade ganska dålig batteritid. Definitivt inte nog för att klara en hel arbetsdag på resande fot.

Annons

Bättre bygge

Yoga 3 Pro var trots det läckra gångjärnet en lite halvdan dator när det gällde byggkvaliteten. Nya Lenovo Yoga 900 är bättre på den punkten. Den är också aningen tjockare och tyngre men den kompromissen är vi villiga att göra. En såhär läcker och dyr dator ska kännas välbyggd, oavsett vilket märke som sitter på den.

Ergonomin är också förbättrad. Tangentbordet har fått en hel rad extra knappar högst upp, med bland annat volym- och ljuskontroller. Att vi nu slipper ha volymen på datorns supertunna kortsida är bra, då vi många gånger råkat stänga av datorn när vi bara ville sänka ljudet.

Tangentbordet är subtilt omdesignat även i övrigt, med bland annat en högre enter-tangent som är lättare att hitta med fingret. Ingångarna är ungefär desamma som förut, med tre usb där en dubblar som laddningskontakt. Micro-hdmi har fått ge vika för usb-c vilket innebär att du behöver en adapter om du vill koppla datorn till en extern skärm.

lenovo yoga 900 360

Läs även: Asus Zenbook UX305CA (test)

Extra mycket muskler

Prestandan är också lyft och nu har även instegsmodellen Core i7-processor och 512 gigabyte ssd-lagring. Skärmen är sammma som förut, med 3200 x 1800 pixlars upplösning vilket såklart inte är 4k men tillräckligt skarpt för det mesta. Foton ser fantastiskt bra ut på skärmen och tonen drar överlag lite åt det varma hållet.

Av någon anledning är sensorn som automatiskt justerar skärmens ljusstyrka väldigt ambivalent. Den höjer och sänker ljuset hejvilt i ett normalbelyst rum. Antagligen kommer detta att justeras i en mjukvaruupdatering.

Tittar vi ovanför skärmen är kameran förresten bara en vanlig webcam, ingen Intel Realsense. Det innebär att vi inte kan använda Windows 10:s nya “hello”-inloggning.

lenovo yoga 900 laptop mode

Lenovo Yoga 900 räcker längre

En av de riktigt svaga punkterna i Yoga 3 Pro var batteriet. Yoga 900 är betydligt bättre och i vårt test där datorn får stå och spela video i helskärm tills den “dör”, klarar den en bra bit över 4 timmar vilket är fullt godkänt.

Ljudet är också förbättrat från föregående modell. Det låter inte bra men det är åtminstone högt nog för att vi ska höra vad som sägs i lite mer lågmälda Youtube-klipp vilket inte var fallet med Yoga 3 Pro.

Lenovo har lyssnat på kritiken. Yoga 900 är rejälare, mer kraftfull och mer långlivad än sin föregångare. Ingen kommer att använda den som surfplatta men som flexibel lyx-laptop är den riktigt bra.

Läs även
Test: Samsung Galaxy S7/S7 Edge
Test: 6 smarta klockor
Bäst i test: 9 Androidmobiler

Nyckelfakta
 • Processor: Intel Core i7 6500U
 • Skärm: 13,3”, 3200 x 1800 px
 • Minne: 16 GB
 • Lagring: 512 GB SSD
 • Storlek: 32 x 23 x 1,5 cm
 • Vikt: 1,3 kg
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Lenovo Yoga 900

Mer muskler och bättre batteritid. Lenovo har förbättrat Yoga 900 på de områden där det mest behövdes.


4
Vi diggar
 • Hög prestanda
 • Grym skärm
 • Förbättrad batteritid
 • Bra tangentbord
Vi dissar
 • Högt pris
 • Ingen Realsense-kamera
 • Ingen dedikerad skärmutgång
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Lenovo Yoga 900 - Förbättrad lyxhybrid
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17