Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: JBL Reflect Mini BT

Välbyggda träningslurar med balanserat ljud

Med sin nya bluetoothhörlur Reflect Mini BT vill JBL ge oss bra och välbalanserat ljud i lätt förpackning – och det är just vad vi får.

Träningshörlurar ska sitta fast bra i öronen, de ska vara lätta och de ska tåla både vattenstänk och tuffa tag. JBL Reflect Mini BT är en typisk träningshörlur med allt vad det innebär. Den har till och med reflex på sladden som binder samman de båda propparna, för att du ska synas när du är ute och joggar i skymningen. Självklart är hörlurarna IPX-4 klassade, vilket innebär att de kan bli rejält svettiga och rengöras med vatten utan att ta skada.

>>> Köp JBL Reflect Mini BT på Teknikmagasinet

JBL Reflect Mini BT ser inte bara ut som en typisk träningshörlur – den fungerar precis som man kan förvänta sig. Den diskreta fjärrkontrollen sitter på sladden, men elektroniken har man valt att sätta i själva propparna. Vi tycker att det är en bra avvägning eftersom vi slipper ha en extra klump på sladden samtidigt som vi slipper trilskas med pyttesmå reglage på hörlurarna.

JBL_ReflectMini_Black_005_dvHAMaster

Läs även
Test: Monster Adidas Sport Adistar Wireless
Test: Urbanista Boston

Annons

Sitter som en smäck

Det följer med fyra par silikonproppar, varav två av paren har vingar för hålla pluggarna på plats i örat. De senare är ett måste i träningssammanhang, men för vardaglig användning är det trevligt att man kan välja bort dem. In-ear-konstruktionen gör att de stänger ute det omgivande ljudet bra. Nackdelen är att du inte hör omgivningen så bra om du är ute och springer.

När vi är ute och rör på oss sitter hörlurarna riktigt bra. De sticker ut lite ur öronen men den korta och tunna sladden och den låga vikten gör att vi nästan glömmer bort dem. Medan andra hörlurar har tunga och bökiga sladdar som gör det svårt att vrida på huvudet är JBL Reflect Mini BT ett praktexempel på hur hörlurar ska sitta och kännas under träningspasset.

JBL_ReflectMini_Black_001_dvHAMaster

>>> Köp JBL Reflect Mini BT på Teknikmagasinet

JBL Reflect Mini BT låter bra

JBL Reflect Mini BT låter inte fullt så basigt som de allra värsta in-ear-hörlurarna i klassen. Istället ger de ett förvånansvärt balanserat intryck med starkt mellanregister och klar diskant. Bra ljud är alltid trevligt, men vi är medvetna om att det finns en stor grupp människor som tycker att just träningshörlurar ska mullra lite extra. Hör du till den skaran så finns det bättre alternativ.

Batteriet håller i åtta timmar vilket får anses vara helt okej. Det gäller dock att komma ihåg att stänga av dem innan de åker åker tillbaka ner i gymväskan, eftersom de saknar automatisk avstängning.

Läs även
Test: Huawei P9
Test: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge
Sony Xperia Z5 Premium

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: Trådlös in-ear
 • Högtalarmembran: 5,3 mm
 • Bluetooth: 4.0
 • Räckvidd: 10 meter
 • Batteritid: 8 timmar
 • Laddningstid: 2 timmar
 • Frekvensomfång: 10-22000 Hz
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: JBL Reflect Mini BT

Med sin nya bluetoothhörlur Reflect Mini BT vill JBL ge oss bra och välbalanserat ljud i lätt förpackning – och det är just vad vi får.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Lätta
 • Bra passform
 • Reflex på sladden
Vi dissar
 • Ingen automatisk avstängning
 • För lite bas för vissa
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: JBL Reflect Mini BT - Välbyggda träningslurar med balanserat ljud
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17