Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Jawbone UP3

Avancerad mätning i snygg förpackning

Jawbone UP3 är det stiligaste och mest diskreta aktivitetsarmbandet på marknaden. Enligt Jawbone är det även det mest avancerade, men det är ingenting som du nödvändigtvis kommer att märka av.

Vill du inte ha en blinkande kommandocentral på din handled? I så fall kan Jawbone UP3 vara bandet för dig. Bandet finns i flera olika färger och om man bortser från de tre olikfärgade led-lamporna finns det ingenting som skvallrar som att det skulle vara ett aktivitetsarmband.

Jämför priser på Jawbone UP3 här.

Spännet är i klurigaste laget att få ihop men när bandet väl sitter på handleden är det väldigt bekvämt. Konstigt nog, ska sägas, eftersom de olika sensorerna borras in huden så att de lämnar tydliga avtryck. Batteriet håller i upp till sju dagar på en laddning och det är bättre än många av konkurrenterna.

jawbone-up3_svartvita

Världens mest avancerade?

Fitbit själva kallar Jawbone UP3 världens mest avancerade aktivitetsmätare, och efter att ha studerat specifikationerna låter det fullt rimligt. Istället för att – som så många andra band – mäta puls med hjälp av grönt ljus använder man sig av någonting som heter bioimpedans. Förutom hjärtslag ska bandet även kunna mäta andningsfrekvens och galvanisk hudrespons.

Annons

Att bandet är avancerat behöver dock inte betyda någonting om det inte lyckas presentera den insamlade datan, och på den punkten lever Jawbone inte upp till förväntningarna. På det stora hela är Jawbone UP3 nämligen inte bättre än något annat band.

Kartlägger puls och sömn

Den stora skillnaden gentemot den billigare modellen Jawbone UP2 är pulsmätaren, men om man är van vid Fitbits armband som mäter pulsen kontinuerligt kommer man att bli besviken. När Jawbone släppte UP3 fick bandet mycket kritik för att det bara mätte pulsen en gång om dagen. Det har man rättat till och nu mäter den flera gånger i timmen, men det är fortfarande inte tillräckligt ofta. Att följa pulsen i realtid under träningspasset är det inte ens tal om.

Det finns ett område där UP3 trots allt sticker ut, och det är sömnanalysen som delar upp sömntimmarna i rem-sömn, djupsömn och lätt sömn. Hur väl det stämmer är dock svårt att säga när man inte har någon mer avancerad mätutrustning till hands. Sen kan man undra om det inte hade kunnat vara lite smartare? Efter att ha lagt bandet åt sidan i några dagar möttes vi av ett stort grattis för att vi sovit i 140 timmar och överträffat sömnmålet med otroliga 1096 procent!

jawbone up3 3 colors

>>> Köp Jawbone UP3 hos NetOnNet här.

Jabone UP3 klockar din träning

Eftersom armbandet saknar display måste du använda appen till i princip allting. Om du har en mindre telefon är det säkert inga problem, men alla som någon gång har försökt jogga med en phablet i byxfickan vet hur svårt det är.

Bandet erbjuder den vanliga kombon av stegräkning, distans och kalorimätning. Genom att sätta upp personliga mål kan man tävla med sig själv, och om man känner fler Jawbone-användare kan man tävla mot dem. En annan kul finess är Smart Coach, som använder mätdatan för att ge dig personliga tips. Den kan till exempel påpeka att din vilopuls var ovanligt hög när du vaknande och föreslå ett ökat vattenintag för att ta reda på om du är uttorkad.

Om du är intresserad av matloggning och räknande av kalorier har appen an avdelning även för sådant. Om man ska hålla på med det under längre tid måste man verkligen vara intresserad.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Jawbone UP3 är ett helt okej aktivitetsarmband. Men med tveksam pulsmätning och avsaknad av display är det inget självklart val.

Läs även
Test: Huawei P9
Test: Samsung Galaxy S7/S7 Edge
Test: Sony Xperia Z5 Premium
Test: Sony Xperia Z5 Compact
Test: Iphone 6s

Nyckelfakta
 • Typ: Aktivitetsarmband
 • Operativsystem: Ios och Android
 • Anslutningar: Bluetooth 4.0
 • Batteritid: 7 dagar
 • Laddningstid: 60 min
 • Mått: 12,2 x 3-9,3 x 9,3 mm
 • Djup: 220 mm
 • Vikt: 29 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Jawbone UP3

Jawbone UP3 är det stiligaste och mest diskreta aktivitetsarmbandet på marknaden. Enligt Jawbone är det även det mest avancerade, men det är ingenting som du nödvändigtvis kommer att märka av.


3
Vi diggar
 • Snyggt och diskret
 • Bra sömnanalys
 • Smart Coach
 • Bra app
 • Bekvämt
Vi dissar
 • Saknar display
 • Tveksam pulsmätning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Jawbone UP3 - Avancerad mätning i snygg förpackning
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17