Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Jabra Elite (Active) 65t

Finslipade in i minsta detalj

Bakom den minimalistiska designen gömmer sig marknadens mest välbalanserade och bästa true wireless-hörlurar.

Jabra Elite 65t är inte de mest innovativa hörlurarna (det priset går till Bragi The Dash Pro). Istället har Jabra slipat på kärnfunktionerna med sådan framgång att de lyckas placera sig på första plats i en allt tuffare konkurrens.

Läcker design och hög komfort

Elite 65t har en kompakt och lyxig design som förstärks av den metallgrå nyansen på utsidan. De är välbyggda rätt igenom och knapparna känns distinkta.

När jag först såg hörlurarna blev jag tveksam till om de kunde sitta stabilt i öronen, på grund av de små öronsnäckorna. Men så fort jag lirkade in dem i örongångarna och såg till att de hamnade på plats i ytterörat uppstod genast en trygg känsla. Elite 65t sitter stabilt på plats och känns lätta i öronen, även under längre lyssningar.

Kontrollerna är logiska. Med den vänstra öronsnäckan styr du volymen samt låtbyte. På den högra sitter en multifunktionsknapp som används för att spela och pausa musik, svara och avsluta samtal samt starta Siri, Google Assistant eller Alexa. Jag lärde mig snabbt kontrollerna och det är lätt att trycka ner knapparna.

Annons

Via multifunktionsknappen kommer du även åt “Hear Through”, en funktion som kan filtrera omgivande ljud. Det är en bra funktion när du springer i stadsmiljö och vill vara uppmärksam på trafiken.

>>> Köp Jabra Elite 65t på NetOnNet.

Kristallklart ljud

Jabra har gång på gång visat att de behärskar det här med ljud i små element, och Elite 65t är inget undantag. Hörlurarna låter bra och klarar av alla musikstilar.

Precis som med konkurrenten Jaybird Run erbjuder Jabra en equalizer via appen Jabra Sound+. Här kan du ställa in ljudet efter egen smak, men till skillnad mot Run finns inga förprogrammerade musikinställningar att välja mellan.

När det kommer till samtal spelar Jabra Elite 65t i en egen liga. Röster presenteras väldigt tydligt och tack vare Jabras mikrofon-teknologi med brusreducering så hörs din röst tydligt hos mottagaren också.

Batteritiden är utmärkt. Hörlurarna klarar fem timmar och det smidiga laddningsetuiet har kapacitet för två extra laddningar. Har du ont om tid kan det vara värt att veta att en snabbladning om 15 minuter ger 1,5 timmars lyssningstid.

Sportmodellen – Elite Active 65t

Under tiden vi testade Elite 65t skickade Jabra sin senaste modell, Elite Active 65t, till oss. Som namnet antyder är det en sportig variant på standardmodellen. Hörlurarna är väldigt lika varandra, men några saker skiljer dem åt.

Elite Active 65t har ett bättre skydd mot svett och damm, och ytterhöljet av silikon minskar risken att de glider ur öronen under intensiva träningspass. Vidare har Active-modellen en inbyggd accelerometer som registrerar dina steg, men den tillför egentligen ingen större praktisk nytta när din smartphone kan göra samma sak.

I övrigt är modellerna helt lika, de har samma fina ljudkvalitet och höga byggkvalitet

Bäst i test

Jabra Elite 65t och sportmodellen Jabra Elite Active 65t har tagit true wireless-konceptet till en ny nivå. Det finns konkurrenter som är bättre på enstaka punkter, som Bose Soundsport Free när det kommer till ljudkvaliteten. Andra konkurrenter lockar med fler extrafinesser men har brister i kärnfunktionerna.

Jabra har finslipat de essentiella funktionerna som kunderna efterfrågar. Det vill säga: riktigt bra ljud, hög komfort och superlätta att använda. Och nu finns dessutom en sportmodell för den mer aktiva konsumenten. Jabra Elite 65t och Elite Active 65t är de bästa trådlösa in-ear-lurarna hittills.

>>> Köp Jabra Elite 65t på NetOnNet.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: True Wireless
 • Högtalarstorlek: 6,0 × 5,1 mm
 • Bluetooth: 5.0
 • Räckvidd: 10 meter
 • Batteritid: 5 h + 10 h i laddningsetuit
 • Laddningstid: 2 h
 • Frekvensomfång: 100 Hz - 10 kHz
 • Utbytbara öronsnäckor: Tre storlekar i silikon
 • Vatten- och dammtålig: Ja (IP55)
 • Endast Elite Active 65t:
 • Vatten- och dammtålig: Ja (IP56)
 • Övriga funktioner: Accelerometer

Test: Jabra Elite (Active) 65t

Bakom den minimalistiska designen gömmer sig marknadens mest välbalanserade och bästa true wireless-hörlurar.


5
Vi diggar
 • Kompakta och väldesignade
 • Hög komfort
 • Kristallklart ljud
 • Mikrofonen för samtal
 • Equalizer via app
Vi dissar
 • Inget nämnvärt (begränsad equalizer)
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Jabra Elite (Active) 65t - Finslipade in i minsta detalj
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17