Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: HyperX Alloy FPS

Fullt fokus på förstapersonsskjutare

HyperX Alloy FPS från Kingston Technologies går all in på att tillfredsställa kräsna fps-älskare med solid byggkvalitet, praktiska tillbehör och inget som helst krimskrams.

Det senaste i raden av kompakta mekaniska tangentbord utan ram runt tangenterna kommer från Kingston Technologies och bär märket HyperX. Modellen heter Alloy FPS och har siktet inställt på seriösa spelare med en dragning åt snabba förstapersonsskjutare. Tangentbordet är tillverkarens första, men det råder ingen tvekan om att de menar allvar med sin satsning: I kartongen ligger ett riktigt trevligt fodral för den som vill bära med sig tangentbordet. Här hittar vi också den flätade usb-kabeln, ett verktyg för att plocka bort tangenter och åtta röda extratangenter med struktur.

Jämför priser på HyperX Alloy FPS här (Prisjakt).

HyperX Alloy FPS använder Cherry MX-brytare

Efter att ha bytt ut WASD-tangenterna och 1–4 är det bara att koppla in den löstagbara usb-kabeln och sätta igång. Kabeln är tvådelad om du skulle vilja ge ström till tangentbordets usb-port, men det gör du bara om du vill ladda telefonen medan du spelar. Det finns ingen mjukvara att ladda ner och det finns inte en enda makro-knapp på tangentbordet. Det enda som finns är ett spelläge för att inaktivera Windows-tangenten och några ganska simpla ljuseffekter. Eftersom det vankas förstapersonsskjutare väljer vi att tända samma tangenter som vi just bytte ut, för att kunna lokalisera dem ännu lättare.

Tangentbordet är utrustat med högkvalitativa brytare från Cherry och finns i konfigurationer med bruna, blå eller röda brytare. Tangentbordet vi testar har röda brytare. Dessa lämpar sig i vårt tycke väldigt bra för förstapersonsskjutare eftersom de är helt linjära och lätta att trycka ner. Om du vill ha mer taktil känsla rekommenderar vi de bruna brytarna och om du vill att tangenterna ska klicka är det de blå som gäller.

Annons

>>> Köp HyperX Alloy FPS hos NetOnNet.

Avskalat och kompromisslöst

Att tangentbordet har antighosting kommer knappast som en överraskning, och efter att ha använt det i otaliga onlinematcher kan vi konstatera att det fungerar så bra som ett tangentbord i prisklassen ska fungera. Stålkonstruktionen får tangentbordet att stå stabilt på skrivbordet samtidigt som det känns väldigt gediget.

HyperX Alloy FPS är ett väldigt bra tangentbord, men som namnet antyder är det inte för alla. I princip alla andra tangentbord på marknaden kan till exempel stoltsera med makrotangenter och fler inställningsmöjligheter, men ibland är enkelheten att föredra – och enklare än såhär blir det inte. Sikta och skjut. Pang.

Läs även
Test: Roccat Suora FX
Test: Razer Blackwidow X Chroma

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: Mekaniskt tangentbord
 • Bakgrundsbelysning: Röd
 • Uppdateringsfrekvens: 1000 Hz
 • Vikt: 1049 gram
 • Storlek: 44,1x 12,9 x 3,5 cm

Test: HyperX Alloy FPS

HyperX Alloy FPS från Kingston Technologies går all in på att tillfredsställa kräsna fps-älskare med solid byggkvalitet, praktiska tillbehör och inget som helst krimskrams.


4
Vi diggar
 • Räfflade extratangenter
 • Mobilladdning
 • Löstagbar usb-kabel
 • Det medföljande fodralet
Vi dissar
 • Ingen mjukvara
 • Inga makroknappar
 • Ingen rgb-belysning
 • Aningen dyrt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: HyperX Alloy FPS - Fullt fokus på förstapersonsskjutare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17