Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
4

Test: Huawei P10

Ljummen uppdatering – fortfarande riktigt bra!

Huawei fortsätter att producera snudd på klockrena premiummobiler. P10 är ett av de bästa köpen just nu om du vill ha grym prestanda.

Huawei P9 var en av våra favoritmobiler från 2016. Det var modellen där Huawei äntligen “fick till det” och gjorde en mobil som inte hade några direkta brister. Huawei P10 är uppföljaren som, så klart, ska vara lite bättre och snabbare. Det är den också, men den tar små steg och spelar safe.

>>>  Köp Huawei P10 på NetOnNet

Hallå Iphone

Det mest slående exemplet på det sistnämnda är designen. Huawei har aldrig varit främmande för att låna designidéer. Men varför de, med snygga P9 på sitt cv, väljer att kopiera Iphone är svårt att förstå. De runda kanterna, placeringen av linserna, de vita plaststrecken på baksidan för att ge bättre mottagning: det här är Iphone-kopiering på ZTE-nivå.

På tal om designnyheter har Huaweis fingeravtrycksläsare fått flytta från baksidan till framsidan. Det är en smaksak såklart, men vi föredrar den gamla placeringen. Det är något med handgreppet som bara är mer bekvämt. Som tur är, är läsaren nu också möjlig att använda som hemknapp.

Annons

Huawei P10 är som vanligt gjord helt i metall, med en lagom friktion i ytan för att inte bli hal. Det andas kvalitet och detaljkänsla och det finns absolut inget att gnälla på här. Förutom kanske högtalaren i botten, som ger ganska skränigt och tråkigt ljud. Men den används sällan till någon kritisk lyssning heller.

Läs även
Test: LG G6
Test: Samsung Galaxy S8
Test: Sony Xperia XZ Premium

Sjuan och femman

Mjukvaran i Huawei P10 är Android 7 med Huaweis eget EMUI-gränssnitt pålagt. Ju mer EMUI utvecklas, desto mer transparent blir det, vilket är bra. Mindre pålägg ger en rappare mobil och det blir lättare att lära sig använda den om den inte är alltför “egen”. P9 har fortfarande inte fått “sjuan” så vi hoppas att Huawei tar uppdateringarna på större allvar med den här modellen.

På tal om EMUI är vi väldigt glada i menyerna, särskilt den klassiska inställnings-gardinen. Den har massor av praktiska inställningar bara ett klick bort. En av dem är det smarta blåljusfiltret, gjort för när du använder mobilen i sängen och inte vill förstöra nattsömnen. Klockrent!

Dubbla kamerorna övertygar

En av de främsta egenskaperna hos Huaweis (och Honors) mobiler har den senaste tiden varit kameran. Den är utvecklad i samarbete med Leica och bygger på en tvåsensors-teknik, där en tar färgbilder och en svartvita. Det är kul att fota svartvitt men framförallt är lösningen gjord för att ta in mer ljus och ge bättre bilder i lågt ljus.

Vi var imponerade av kameran redan i P9 och den är fortfarande väldigt bra, en av de bästa kamerorna i en Android faktiskt. Video kan nu filmas med optisk bildstabilisering och stillbilderna blir genomgående skarpa och välexponerade. Kameraappen är dessutom mycket väldesignad, med inställningar och funktioner på rätt ställen.

Ingen mobil är däremot värd 6000 kronor om den inte också håller en hel dag. Det upplever vi att P10 gör. Med bra inbyggd strömspar och ett marginellt större batteri än P9, tuffar den på med blandad användning en hel arbetsdag. Och, kanske ännu viktigare, den laddar väldigt snabbt tack vare snabbladdaren med usb-c-kontakt.

Huawei P10 är en lyxig mobil med jättebra kamera och bra batteritid. Den har en lite tråkig Iphone-design och tål inte vatten. Kan du leva med det är det svårt att få mer mobil för 6000 kronor.

>>>  Köp Huawei P10 på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,1”, 1080 x 1920 px
 • Processor: Hisilicon Kirin 960, 8-core
 • Kamera: 12/20 Megapixel
 • Operativsystem: Android 7
 • Lagring: 64 GB
 • Mått: 145 x 70 x 7 mm
 • Vikt: 145 g

Test: Huawei P10

Huawei fortsätter att producera snudd på klockrena premiummobiler. P10 är ett av de bästa köpen just nu om du vill ha grym prestanda.


4
Vi diggar
 • Hög byggkvalitet
 • Bra kamera
 • Kraftfullt batteri
Vi dissar
 • Anonym design
 • Inget vatten- eller dammskydd
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Huawei P10 - Ljummen uppdatering – fortfarande riktigt bra!
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17