Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Huawei Honor 9

Inne i finrummet

Honor har alltid handlat om att få mycket för pengarna. Och aldrig har de kommit så här nära äkta premium, för ett lägre pris.

Huawei behöver inte längre sälja in sina mobiler med “men de är billiga”. Ända sedan vi för två år sedan testade Honor 7 har vi imponerats av såväl prestanda som byggkvalitet och design.

>>> Köp Huawei Honor 9 på NetOnNet
Jämför priser på Huawei Honor 9 här.

Fortfarande snygg

Huawei Honor 9 är på många vis bara en smärre putsning av fjolårets Honor 8. Den runda, eventuellt Samsung-inspirerade, designen är densamma. Prestandan är snäppet högre som man alltid kan förvänta sig av en generation nyare hårdvara. Android 7 är såklart installerat från start.

Ingenting sticker ut jämfört med konkurrenterna. Men det ska snarare läsas som något positivt och inte en diss. Vi talar ju trots allt om en mobil som kostar betydligt mindre än flaggskeppen från Samsung (Galaxy S8) och Sony (Xperia XZ Premium).

Annons

Designen är klockren, med rena och snygga linjer, avrundade kanter och förtroendeingivande materialval som glas och metall. Hur Honor 9 tål tapp i asfalten vet vi inte, så låt bli att göra det. Mobilen är förresten “water resistant” vilket innebär att den tål en del vatten utan att för den skull vara en dykmobil.

Vi är fortsatt besvikna över att Honor och Huawei skippat den bakmonterade fingeravtrycksläsaren, till förmån för en under skärmen, à la Iphone. Men det är något vi får leva med. Fungerar bra gör den dock: lägg tummen över ovalen och mobilen låses upp ögonblickligen.

Läs även: Jämförande test – Mobiler i premiumklassen 2017

Läs även: Toshiba Canvio for Smartphone – en laddstation och backup i ett (sponsrat inlägg)

Onödigt stor

Skärmen är på 5,15 tum och av lcd-typ vilket gör färgerna naturtrogna och behagliga, med bra läsbarhet även i solljus. Det märks dock att skärmkanterna är ganska tjocka. Samsung Galaxy S8 har en 5,8-tummare men är bara två millimeter högre, och dessutom lite smalare på bredden. Visst, Samsungens skärm är mer långsmal, men ändå.

Skarp dubbelkamera

Kameran är Honors (och Huaweis) vana trogen mycket bra. Det är samma dubbla sensorlösning som i Honor 8, Huawei P9 och Huawei P10 som släpptes i våras. Tanken är att öka ljusinsläppet och därmed åstadkomma högre bildkvalitet.

Vi får välexponerade och skarpa bilder i alla normala situationer. Det är ingen märkbar skillnad mellan Honor 9 och exempelvis Huawei Mate 9 Pro, och det får återigen ses som ett gott betyg.

Prestandan i övrigt är mycket bra. Mobilen känns, trots det ganska radikala gränssnittet, rapp och snabbarbetad. Det gäller även med stora delar av lagringsutrymmet upptaget och ett stort antal appar öppna.

Köp en Honor 9 och du får en riktigt snygg och välbyggd mobil, som dessutom är snabb och har en bra kamera. Den är i princip lika bra som de flesta andra flaggskeppsmobiler idag, men kostar betydligt mindre. Klarar du dig utan statusen hos de mer kända märkena, är Honor 9 ett klockrent mobilval.

>>> Köp Huawei Honor 9 på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,15”, 1080 x 1920 px
 • Processor: Hisilicon Kirin 960, 8-core
 • Kamera: 12 + 20 MP
 • Lagringskapacitet: 64 GB
 • OS: Android 7
 • Mått: 147 x 71 x 8 mm
 • Vikt: 155 g

Test: Huawei Honor 9

Honor har alltid handlat om att få mycket för pengarna. Och aldrig har de kommit så här nära äkta premium, för ett lägre pris.


4
Vi diggar
 • Hög byggkvalitet
 • Snygg design
 • Bra kameror
 • Mycket prisvärd
Vi dissar
 • Lite onödigt stor
 • Saknar optisk bildstabilisering
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Huawei Honor 9 - Inne i finrummet
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17