Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
4

Test: Huawei Honor 8

Smart lyxmobil med glans

Honor 8 är en utmärkt mobil som kan slåss med de bästa.

Honor är Huaweis dottermärke. De började sin resa med billighetsmodeller och en ganska oklar varumärkesidentitet. Ifjol kom så den överraskande fina Honor 7, med kanonhög byggkvalitet och en fin kamera från Sony. Huawei Honor 8 bygger vidare på framgången med en mobil som är ett slags Samsung Galaxy S7 möter Huawei P9. Vi ska förklara hur.

>>> Köp Honor 8 hos NetOnNet.

Samsung möter Huawei

En av de saker vi gillade mest med Honor 7 var det rejäla metallchassit, som gav en lyxkänsla och låg bra i handen. Det har nu bytts ut mot ett yttre i glas, som påminner ganska mycket om Samsungs Galaxy S7-serie, utan att fördenskull vara ett plagiat.

Glaset är snyggt om än känsligt för fingeravtryck. Det är också konstruerat på ett sätt som ger en häftig optisk effekt när ljuset speglas i det. Den blå modellen vi har fått låna ser riktigt häftig ut när solstrålarna bryts i bakstycket.

Annons
Honor 8 Blue

Skarp skärm och grym kamera

Huawei Honor 8 är en slimmad mobil med i övrigt hög byggkvalitet. Det märks att man inte sparat in på något på utsidan här. Skärmen är en amoled, precis som Huaweis P9, med full hd-upplösning vilket ger fullgod skärpa på 5,2 tum. Högre upplösning än så är att elda för kråkorna, åtminstone när priset ska hållas under premium.

Kameran är såvitt vi kan se samma som i Huawei P9. Det innebär dubbla linser och dubbla sensorer, en i färg och en i svartvitt. Bildkvaliteten är i topp, med hög kontrast och fina färger i de flesta situationer. I prisklassen vete tusan om det finns en bättre kameramobil.

Autofokusen är snabb men vi saknar optisk bildstabilisering när vi filmar. Vi saknar också den eminenta kameraappen från P9, utvecklad tillsammans med Leica.

Honor 8 har Huaweis Hisilicon-processor och snurrar på väldigt bra. Det känns som en snabb, pigg premiummobil och vi märker inga tendenser till överbelastning. Ibland blir mobilen väl varm på baksidan, när processorn jobbar extra hårt.

Honor 8 Black

Laddar ljuvligt snabbt

Laddaren är av usb-c-typ och riktigt snabb. Det låter kanske banalt, men snabbladdning är svårt att vara utan när man väl vant sig vid det. En halvtimmes laddning på morgonen räcker för en hel arbetsdag av normal belastning.

Huawei Honor 8 kostar 4500 kronor vilket är billigt för så här mycket mobil. Som vanligt är konkurrensen hård, inte minst från ägarna Huawei själva. Frågan är om det hjälper eller stjälper dem att ha två så jämbördiga mobiler (denna och Huawei P9) på marknaden samtidigt.

Med det sagt är Honor 8 superb, och väl värd en titt om du letar ny Androidmobil.

>>> Köp Honor 8 hos NetOnNet.

Läs även
Test: Huawei P9
Test: Samsung Galaxy S7 Edge
Test: LG G5
Test: Sony Xperia X Performance

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,2”, 1080 x 1920 px
 • Processor: Hisilicon Kirin 950, octa-core
 • Kamera: 2 x 12 megapixel
 • Operativsystem: Android 6
 • Lagring: 32/64 GB (+sd-kort)
 • Mått: 146 x 70 x 8 mm
 • Vikt: 153 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Huawei Honor 8

Honor 8 är en utmärkt mobil som kan slåss med de bästa.


4
Vi diggar
 • Snygg design
 • Grym kamera
 • Hög prestanda
 • Mycket prisvärd
Vi dissar
 • Blir fort kladdig
 • Inte vattentålig
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Huawei Honor 8 - Smart lyxmobil med glans
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17